2020-02-05 14:21:19
Φωτογραφία για Ελπίδες από το εμβόλιο που έφτιαξε Βρετανός επιστήμονας κατά του κορωνοϊού

Βρετανός επιστήμονας έκανε μια σημαντική ανακάλυψη ως προς την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκεκριμένα, ένας προβεβλημένος Βρετανός επιστήμονας προέβη σε μια σημαντική ανακάλυψη στη μάχη για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού μειώνοντας ένα τμήμα του συνήθους χρόνου ανάπτυξης του φαρμάκου από «δύο με τρία χρόνια σε μόλις 14 ημέρες», όπως μετέδωσε το Sky News.

Ο επικεφαλής του τμήματος Λοιμώξεων του Βλεννογόνου και Ανοσίας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Imperial, Ρόμπιν Σάτοκ, δήλωσε ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο να ξεκινήσει τις δοκιμές του εμβολίου σε ζώα ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα. Σε ανθρώπους πάντως, οι δοκιμές αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι, αν εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι, όπως σημειώνει ξανά το Sky News.

«Με τις συνηθισμένες προσεγγίσεις απαιτούνται τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια πριν ακόμη φτάσεις στην κλινική για την παρασκευή του. Και εμείς έχουμε περάσει, από το χρονοδιάγραμμα αυτό, στο να δημιουργήσουμε ένα υποψήφιο φάρμακο στο εργαστήριο μέσα σε 14 ημέρες», δήλωσε ο ίδιος ο επιστήμονας στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Το εμβόλιο πάντως θα έρθει πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί το σημερινό ξέσπασμα του κορωνοϊού, αλλά θα είναι πολύτιμο σε περίπτωση νέου ξεσπάσματος στο μέλλον.

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ