2020-02-05 14:36:35
Φωτογραφία για Ερντογάν για Ίμια: δεν υπήρξε ένταση αφού δεν πήγαν οι Έλληνες δεν πήγαμε κι εμείς
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις εξελίξεις αλλά και στα Ιμια και υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα για να μην προκληθεί ένταση στην περιοχή.

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ ( Ιμια). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια) δεν θα γίνει και από την πλευρά μας. Ο υπουργός Άμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ ( Ιμια) και στα υπόλοιπα νησιά» ανέφερε χαρακτιριστικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του την Τετάρτη δήλωσε πως «εντός του Φεβρουαρίου οι δυνάμεις καθεστώτος (της Συρίας) θα πρέπει να υποχωρήσουν στα σημεία που είχαν συμφωνηθεί. Δυο φυλάκια μας έχουν μείνει εντός της περιοχής που ελέγχουν οι δυνάμεις του καθεστώτος. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να το κάνουμε εμείς. Αφού στο Ιντλιμπ δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των στρατιωτών μας στο Ιντλίμπ τότε κανενας δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία να το κάνει η ίδια. Οι δυνάμεις της Αεροπορίας και του Στρατού μας κάθε στιγμή στο Ιντλίμπ θα μπορούν να κυκλοφορούν ελέυθερα και να κάνουν επιχειρήσεις».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Aπολύσεων συνέχεια;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Aπολύσεων συνέχεια;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ