2020-02-05 15:27:07
Φωτογραφία για Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Ακάρ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, είχε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με βασικό θέμα συζήτησης τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις αρμόδιες επιτροπές Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο Υπουργών έγινε συζήτηση για την επικείμενη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου 2020, καθώς επίσης και εν όψει της συνέχισης του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2020.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τις προετοιμασίες για θέματα άμυνας και ασφάλειας, ενόψει συνεδρίασης των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου. Στο επίκεντρο βρέθηκε επίσης και η συνάντηση για τα ΜΟΕ, που αναμένεται να γίνει στην Ελλάδα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο.


Ερντογάν: Δεν υπήρξε ένταση φέτος στα Ίμια - Δεν πήγαν οι Έλληνες κι έτσι δεν πήγαμε κι εμείς

Στις εξελίξεις στα Ίμια αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, σε σημερινές δηλώσεις του, υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν υπήρξε ένταση, λόγω της στάσης που τήρησε η τουρκική πλευρά και του ''μηνύματος'' που είχε στείλει.

«Φέτος, δεν είχαμε κρίση στα Ίμια. Γιατί; Με τη στάση που τηρήσαμε, είπαμε εάν γίνει η οποιαδήποτε κίνηση στα Ίμια, όπως στο παρελθόν, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά εάν δεν γίνει τίποτα από την πλευρά της Ελλάδας, θα δείτε πως δεν θα γίνει κάτι και από τη δική μας πλευρά. Ο Υπουργός Άμυνας της χώρας μας πιθανόν θα ευχαριστούσε τον Έλληνα Υπουργό, σήμερα, ώστε να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ