2020-02-05 18:00:15
Φωτογραφία για Ένας ομογενής Καστελλοριζιός υποψήφιος για δήμαρχος του Περθ στην Αυστραλία
Άρχισε σαν φημολογία τους τελευταίους μήνες, σιγά-σιγά όμως άρχισε να λαμβάνει υπόσταση και εγκυρότητα. Ο πασίγνωστος ομογενής αθλητικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Βασίλης Ζεμπιλάς θα είναι ένας από τους υποψηφίους για δήμαρχος του Περθ.

H ανακοίνωση του Βασίλη Ζεμπιλά στα ενημερωτικά μέσα τις πολιτείας έβαλε τελεία στις φήμες.

O ψηλός, συμπαθητικός, ξερακιανός 49χρονος ομογενής με το χαρακτηριστικό πρόσωπο –βγαλμένο από ταινίες της δεκαετίας του 50– σκέφτεται σοβαρά να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Περθ.

Ο Βασίλης Ζεμπιλάς κατάγεται από το Καστελόριζο, όπου και τέλεσε το γάμο του το 2009. Είναι πρώην παίκτης του αυστραλιανού φούτμπολ και νυν δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Φέτος τον Ιούλιο θα είναι ένας από τους κύριους παρουσιαστές στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Περαιτέρω, το 2018 εξελέγη «Καστελλοριζιός της χρονιάς», και τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο κύριος παρουσιαστής του τηλεοπτικού εράνου «Telethon».


Βασίλης Ζεμπιλάς

Το Περθ από το 2017 δεν έχει δήμαρχο λόγω του αποκλεισμού της Λίζας Σκαφίντι. Για μια περίοδο καθήκοντα δημάρχου εκτελούσε ο ομογενής αντιδήμαρχος Δημήτρης Λημνιός, μέχρι που η πολιτειακή κυβέρνηση ανέθεσε σε επιτροπή να ξεδιαλύνει τις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται η Λ. Σκαφίντι και παράλληλα να τροποποιήσει κανόνες και κανονισμούς έτσι για να μη επαναληφθούν οι ίδιες καταστάσεις. Αν θέσει υποψηφιότητα και ο Δημήτρης Λημνιός, τότε το Περθ θα έχει δύο ομογενείς υποψηφίους.

Πηγή: sbs.com.au.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ