2020-02-05 22:16:43
Φωτογραφία για Ο Τσαβούσογλου προειδοποιεί: Θα απαντήσουμε στις κυρώσεις για τη ΑΟΖ
«Έχει έρθει η ώρα να ανοίξει μια νέα σελίδα στη διαδικασία ένταξής μας στην Ένωση» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνάντηση με εκπροσώπους χωρών της ΕΕ

Σκληρό ύφος χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα.

Όταν η συζήτηση πήγε στις ενέργειες της Τουρκίας για την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου είπε: «Αν η αρνητική στάση απέναντι στα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων συνεχιστεί, τότε θα πάρουμε μέτρα απέναντι σε κάθε κύρωση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Έχει έρθει η ώρα να ανοίξει μια νέα σελίδα στη διαδικασία ένταξής μας στην Ένωση» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ανέφερε:

«Οι ενέργειες για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης και οι εξελίξεις με τη Λιβύη, έφεραν στα άκρα τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας σε αυτά τα ζητήματα.


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε πριν μερικές μέρες πως η Ένωση δεν έχει δικαιοδοσία περιορισμού θαλάσσιων συνόρων στη διαμάχη Σλοβενίας - Κροατίας για τα σύνορά τους. Κατά συνέπεια, δεν έχει δικαιοδοσία για τον ίδιο λόγο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ενέργειες για τους υδρογονάνθρακες δεν αποτελούν μονάχα πρόβλημα για την Ένωση και την Τουρκία, αλλά επηρεάζουν κι άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΕΕ πρέπει να ενεργήσει ουδέτερα στην Κύπρο για την εφαρμογή ενός μηχανισμού συνεργασίας που θα διασφαλίσει τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ