2020-02-06 12:40:32
Φωτογραφία για Χαρίτσης: Η Ν.Δ. λειτουργεί ως σχολιαστής των εξελίξεων στο προσφυγικό
«Η πρωτοφανής κοινωνική έκρηξη που αντιμετωπίζουμε στη Λέσβο αλλά και σε άλλα νησιά, αποδεικνύει ότι η λογική που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες στο προσφυγικό είναι πλήρως αποτυχημένη», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. «Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δρα ως σχολιαστής των εξελίξεων, οφείλει να παρέμβει και να διαχειριστεί αποτελεσματικά και με ανθρωπισμό το ζήτημα».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί υποκίνησης των πρόσφατων επεισοδίων, ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι «πρόκειται για χυδαιότητες. Το ζήτημα δεν ξεκίνησε εχθές». «Προεκλογικά», υπενθύμισε, «η Ν.Δ. υποστήριζε ότι τους πρόσφυγες τους έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχαν ούτε γεωπολιτική αστάθεια ούτε πόλεμοι. Τώρα βρέθηκε νέος δράκος, οι ΜΚΟ».  

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «αν υπάρχουν καταγγελίες για έκνομη δράση πρέπει να διερευνηθούν. Αυτό που βλέπουμε όμως είναι μία προσπάθεια από την κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση και να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες».


Ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «προγράμματα που λειτούργησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ''Εστία'' και η ''Φιλοξενία'', που μετέφεραν ανθρώπους σε κατοικίες και ξενοδοχεία, δεν λειτουργούν» και υπενθύμισε ότι «σε χειρότερες συνθήκες αποσυμφορήσαμε τα νησιά μεταφέροντας 30.000 ανθρώπους προς στην ενδοχώρα. Πετύχαμε την κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ροών» και κάλεσε την Κυβέρνηση «να διεκδικήσει μια νέα προσέγγιση στη δήλωση αυτή με γνώμονα τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και τα συμφέροντα της χώρας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «από την 1η Μαΐου δε θα υπάρχει κανένα καθεστώς προστασίας. Η κοινωνία εξοργίζεται από τις κυνικότατες δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, ότι το καθεστώς προστασίας είναι επιζήμιο για την οικονομία».

Ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην κατάθεση σχεδίου νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. προεκλογικά είχε υποσχεθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα για αυτό. Εμείς προτείνουμε την αύξησή κατά 7.5% το 2020 και 7.5% το 2021, όπως είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε ως Κυβέρνηση». Και κατέληξε: «Αυτή η αύξηση θα ωφελήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας και έχει άμεση σχέση με δυνατότητά τους να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και να τονώσουν την κατανάλωση».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ