2020-02-06 15:17:12
Φωτογραφία για Οι πρώτες πληροφορίες για την επανίδρυση του τμήματος ΔΠΠΝΤ είναι θετικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου υλοποιεί την δέσμευση που έκανε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλιου Αγρινίου τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το άρθρο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, που αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά, ως προς την επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που είχε καταργηθεί με τον νόμο Γαβρόγλου, το 2019.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΔΠΠΝΤ πριν από μερικές ημέρες είχε στείλει επιστολή στη κ. Πρύτανη, στην οποία ανέφερε:

Αξιότιμη κυρία Κυριαζοπούλου,

Παρακαλούμε να θέσετε το θέμα της επανίδρυσης του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και αναμένουμε τη σχετική θετική εισήγησή σας.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένου ότι υπάρχει:


• σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου και στην οποία παρευρεθήκατε μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, όπως έχει αναφερθεί σε δημοσίευση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου, αποφάνθηκε η επανεκτίμηση κάθε τμήματος που ακυρώθηκε ή ανεστάλη,

• καταγεγραμμένο ομόφωνο ψήφισμα των μελών ΔΕΠ του τμήματος ΔΠΠΝΤ περί μη κατάργησής του,

• καταγεγραμμένη δημόσια δέσμευση του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Διγαλάκη στη Βουλή των Ελλήνων υπέρ της επανίδρυσης, την οποία επιλαμβάνεται η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, μετά και από αίτημα του Πανεπιστημίου Πατρών,

• καταγεγραμμένη δημόσια δέσμευσή σας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου να εισηγηθείτε την τυπική έγκριση του αιτήματος επανίδρυσης από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε να προωθηθεί στο Υπουργείο και στους αρμόδιους φορείς του,

• καταγεγραμμένο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου υπέρ της επανίδρυσης,

Παρακαλούμε να τηρήσετε τη δημόσια δέσμευσή σας όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας. Nα υπενθυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή έχουμε αναστείλει τις κινητοποιήσεις μας, με την προϋπόθεση να θέσετε στην επόμενη Σύγκλητο το θέμα της επανίδρυσης του τμήματός μας.

Με εκτίμηση,  ο Φοιτητικός Σύλλογος  του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Η εισήγηση της Συγκλήτου πρόκειται να κατατεθεί στη νέα Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, που πρόσφατα ιδρύθηκε. Και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την επανίδρυση ή όχι του τμήματος.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ