2020-02-06 16:00:33
Φωτογραφία για Οι αμαρτίες των γονιών δεν παιδεύουν μόνο τα παιδιά, αλλά και τα εγγόνια
Για να κρατήσει ένας γάμος και να αποτελέσει αληθινό καταφύγιο για τους καρπούς του, τα παιδιά, απαιτείται πολύ δουλειά από ..τη μεριά των δύο συντρόφων.

Πόσο μάλλον, όταν οι ίδιοι προέρχονται από διαλυμένα σπιτικά. Τότε, έχουν να ξεπεράσουν ένα ακόμη εμπόδιο, αφού τα κατάλοιπα που έχουν από την κακή τους εμπειρία με τον χωρισμό των γονιών τους, μπορεί να λειτουργήσουν ανασταλτικά στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν τον γάμο τους και να εξασφαλίσουν ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Σ’ αυτήν περίπτωση, οι αμαρτίες των γονιών τους δεν παιδεύουν μόνο αυτούς, αλλά και τα παιδιά τους. Οι δύο σύντροφοι, τότε, οφείλουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα από νωρίς και να δουλέψουν μαζί για να το αντιμετωπίσουν πριν ο γάμος τους κινδυνεύσει αληθινά. Αν, λοιπόν, ανήκετε σ’ αυτήν την κατηγορία, φροντίστε:

Να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας ώστε να επουλώσετε τις πληγές σας


Τις κακές εμπειρίες των παιδικών μας χρόνων, έχουμε την τάση να τις απωθούμε και να μην συζητάμε γι’ αυτές ούτε καν με τον άνθρωπο που έχουμε αποφασίσει να μοιραστούμε το υπόλοιπο της ζωής μας. Ή, τουλάχιστον, να μην συζητάμε γι’ αυτές όπως αρμόζει, ώστε να ξαλαφρώσουμε από το βάρος και να νιώσουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε εμπρός και να είμαστε πιο σίγουροι για τα βήματά μας.

Φυσικά, όταν δύο άνθρωποι κουβαλάνε παρόμοιες αρνητικές εμπειρίες, για να προχωρήσουν μαζί πρέπει να ανοίξουν την καρδιά τους και οι δύο, αφού δεν φτάνει να κλείσουν οι πληγές του ενός μόνο. Πρέπει με λίγα λόγια να πάρουν τη γενναία απόφαση να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να εξαλείψει την ανασφάλεια που του προκαλεί η αποτυχία των γονιών του να μείνουν μαζί και ευτυχισμένοι.

Να εντοπίσετε τα λάθη των γονιών σας ώστε να μην τα επαναλάβετε

«Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό» λέει το γνωστό ρητό επισημαίνοντας πως, ακόμη και από μια κακή εμπειρία, έχουμε να κερδίσουμε κάτι, αρκεί να το αναζητήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις. Δύο άνθρωποι που προέρχονται από διαλυμένα σπιτικά και θέλουν να φτιάξουν το δικό τους, πρέπει να αποφύγουν πάση θυσία τα λάθη που έκαναν κάποτε οι δικοί τους.

Αν κάνετε το πολύ σημαντικό πρώτο βήμα και μοιραστείτε τις κακές αναμνήσεις σας και όσα έχουν να κάνουν με τον χωρισμό των γονιών σας, θα δείτε ότι είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να πάρετε μια απόσταση από τα πράγματα και να τα αξιολογήσετε με γνώμονα τη δική σας βελτίωση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να προλάβετε πιθανά στραβοπατήματα και να προστατεύσετε τον γάμο σας απ΄οτους ίδιους σας τους εαυτούς.

Να γίνετε για τα παιδιά σας το παράδειγμα που δεν είχατε ποτέ

Καλώς ή κακώς, η εμπειρία που βιώνουμε ως παιδιά μέσα στην οικογένειά μας επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που κι εμείς θα δημιουργήσουμε οικογένεια κάποτε. Το παράδειγμα των γονιών μας μάς ακολουθεί σ’ όλη μας τη ζωή –και ρίχνει τη σκιά του στις επιθυμίες, τους φόβους και τις επιλογές μας. Και αν είναι κακό, είτε το απωθούμε μένοντας χωρίς μπούσουλα είτε το κουβαλάμε ως βάρος με κίνδυνο να βυθίσει το οικογενειακό καράβι μας.

Ένα πολύ καλό κίνητρο για να ξεπεράσετε τις αγκυλώσεις που έχετε κληρονομήσει είναι να βάλετε τους εαυτούς σας στη θέση των παιδιών σας. Να σκεφτείτε ότι, όπως εσείς μείνατε να πελαγοδρομείτε χωρίς πυξίδα εξαιτίας των δικών σας, έτσι θα μείνουν κι εκείνα, αν δεν κάνετε κάτι γι’ αυτό. Το καλύτερο αντίδοτο είναι να γίνετε το παράδειγμα που δεν είχατε ποτέ και να διδάξετε έμπρακτα στα παιδιά σας πως είναι να δημιουργείς μια αγαπημένη οικογένεια.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ