2020-02-06 16:00:37
Φωτογραφία για Το ξεχασμένο Δελφίνι της ζωής και της ελπίδας
Αναγνώστης: Το «ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ήταν ένα ταχύπλοο σκάφος μετασκευασμένο σε πλωτό κέντρο υγείας, ανήκε στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ» και στηρίζεται στην συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου και του Υπουργείου Αιγαίου.

Υπάρχουν δέκα (10) ιατρεία ειδικοτήτων εξοπλισμένα με τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα . Παράλληλα λειτουργούσαν τα εργαστήρια: Ακτινολογικό και Βιοχημικό-Αιματολογικό. Ήταν στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό ( Οφθαλμίατρο, Πνευμονολόγο, Καρδιολόγο-Παθολόγο, Οδοντίατρο, Παιδίατρο, Ορθοπεδικό και άλλες ειδικότητες κατά διαστήματα), το παραϊατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, υπεύθυνο γραμματειακής υποστήριξης και με το απαραίτητο πλήρωμα.

Το πλωτό πολυϊατρείο παρείχε καθημερινά δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών, ανεξάρτητα από το ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ανήκουν, ασκεί πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη και πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη.


Από την αρχή της λειτουργίας του (1/6/2000 έως και 10/12/08) εξετάστηκαν συνολικά 31.576 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν 72 διακομιδές προς το Γ.Π.Ν. Ρόδου από τις επισκέψεις του στους παρακάτω προορισμούς όπου δεν παρέχεται νοσοκομειακή περίθαλψη: Αγαθονήσι, Αρκιοί, Πάτμος, Λειψοί, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη, Σύμη, Πανορμίτη, Καστελόριζο, Κάσο, Διαφάνι και Πηγάδια Καρπάθου.

Αυτήν την πρωτοποριακή πατέντα για τα νησιά μας την ξεκίνησε το 2000 ο τότε νομάρχης μας ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ,ο καλύτερος νομάρχης -περιφερειάρχης που πέρασε από τα νησιά μας. Το 2010 ο τότε περιφερειάρχης Μαχαιρίδης, απλά το σταμάτησε.....γιατί....έτσι, απλά από την πρώτη στιγμή ήθελε να σταματήσει την λειτουργία του, και το άφησε να καταστραφεί,από τα μποφόρ, μέσα στο Μανδράκι της Ρόδου. Αυτό όμως είχε αντίκτυπο στα νησιά και έτσι στις επόμενες εκλογές δεν ξαναβγήκε ο Μαχαιρίδης. Τίς κέρδισε ο Χατζημάρκος ο οποίος είχε τάξει, ότι κάτι θα έκανε σχετικά με το πλωτό πολυϊατρείο, αλλά τελικά δεν έκανε το παραμικρό, αλλά ακόμη ακόμη δεν κατάφερε ούτε να το πουλήσει κάποτε, ούτε γι' αυτό δεν στάθηκε ικανός!!!!
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ