2020-02-06 20:00:48
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: «Τελικά διαψεύδει ή όχι τις δηλώσεις Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης;»
Πέντε ώρες σχεδόν μετά την είδηση που κυκλοφόρησε σχετικά με τη διάψευση των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρ. Ερντογάν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το ΥΠΕΘΑ προχώρησε, με επίσημη ανακοίνωση, στη... διάψευση της διάψευσης!  «Τελικά διαψεύδει ή όχι τις δηλώσεις Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης;» το ερώτημα που θέτει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Τελικά διαψεύδει ή όχι τις δηλώσεις Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης; Έχουν περάσει δύο μέρες από τις δηλώσεις Ερντογάν για συνεννόηση με την ελληνική Κυβέρνηση να μην πάει Έλληνας αξιωματούχος στα Ίμια και για συνομιλίες των Υπουργών Άμυνας για αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα νησιά, και μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση:

Έσπευσε να απαντήσει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΥΠΕΞΣήμερα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, αμφισβήτησε το ρεπορτάζ δημοσιογράφου που μιλούσε για διάψευση του Τούρκου Προέδρου, επικαλούμενος τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας.Για την ταμπακιέρα όμως, η Κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα: Τελικά διαψεύδει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ή όχι; Επιτέλους, ας καταλάβουν στην Κυβέρνηση ότι στα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και δεν χωρούν τέτοιοι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί».


Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, το ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε ότι «σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση". Και κατέληξε: «Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Κρατών".

Ωστόσο, περίπου πέντε ώρες νωρίτερα, έκανε τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος προχώρησε στη διάψευση των δηλώσεων του Ερντογάν σχετικά με την επέτειο των Ιμίων: «Ο κ. Παναγιωτόπολος, σε τηλεφωνική επικοινωνία, εκτός αέρα, που είχε με τον Τάκη Χατζή, όπως ανέφερε ο ίδιος στον Alpha και την εκπομπή ''Εκτός Γραμμής'', τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και δεν ισύουν τα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν». «Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο ο Υπουργός Άμυνας και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Newpost: Έπιφυλασσόμαστε για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ιστοσελίδας Newpost στη διάψευση του ΥΠΕΘΑ. Συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα τονίζει πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνομιλία και το περιεχόμενο αυτής με τον Υπουργό». Και προσθέτει: «Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και εθνικά ευαίσθητο επιφυλασσόμαστε για τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων». Επιπλέον, αναφέρει πως η αρχική συνεννόηση «με την παραγωγή της εκπομπής ''Εκτός Γραμμής'' με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στην τηλεόραση του Alpha ήταν να κάνει παρέμβαση ο ίδιος στην εκπομπή. Ωστόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος ακύρωσε την συμφωνημένη παρέμβασή του, επικαλούμενος ξαφνική υποχρέωση», σημειώνει το ρεπορτάζ.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ