2020-02-06 21:17:16
Φωτογραφία για Volkswagen Passat
Όταν ένα αυτοκίνητο λανσάρεται με το σλόγκαν «…το αυτοκίνητο με το υψηλότερο IQ», είναι ξεκάθαρο πως θα είναι γεμάτο με προηγμένη τεχνολογία.

Αυτό ακριβώς είναι το νέο Passat, που έρχεται να συνεχίσει τη σπουδαία κληρονομιά από τις προηγούμενες γενιές, που έχουν καταγράψει περισσότερες από 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως!

Το ανανεωμένο πολυτελές σεντάν της Volkswagen διαθέτει state-of-the-art τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού υπό την ομπρέλα IQ.DRIVE, τεχνολογίες που φέρνουν το γερμανικό μοντέλο ένα βήμα από την εποχή που θα αλλάξει την αυτοκίνηση όπως τη γνωρίζουμε: την εποχή της αυτόνομης οδήγησης.

Ας δούμε όμως κάποιες από τις τεχνολογικές λύσεις που υιοθετούνται στο ανανεωμένο Passat που κυκλοφορεί ήδη και στους ελληνικούς δρόμους και που μπορούν να σας εξασφαλίσουν άνετες και κυρίως, ασφαλείς μετακινήσεις!

Travel Assist – πρωτοποριακή τεχνολογία IQ.DRIVE


To IQ.DRIVE, η ομπρέλα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού της Volkswagen, συνδυάζει τεχνολογίες που οδηγούν προς την αυτόνομη οδήγηση. Σε αυτές περιλαμβάνεται το νέο Travel Assist. Έτσι το Passat είναι το πρώτο Volkswagen που μπορεί να κινείται ημιαυτόνομα και με υποβοήθηση πρακτικά σε ολόκληρη την κλίμακα ταχυτήτων, από 0 έως 210 χλμ./ ώρα (από τα 30 έως τα 210 χλμ./ ώρα όταν το κιβώτιο είναι χειροκίνητο).

Front Assist

Η υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης «Front Assist» με αναγνώριση πεζών μπορεί σε περίπτωση κινδύνου πρόσκρουσης να συμβάλλει στη μείωση της σφοδρότητας του ατυχήματος ή – στην ιδανική περίπτωση – στην αποτροπή του. Μπορεί να αναγνωρίζει πεζούς και οχήματα στο οδόστρωμα και να προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό. Αν δεν υπάρξει αντίδραση, το σύστημα μπορεί να πραγματοποιήσει φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Park Assist

Το να παρκάρετε μόνοι σας αποτελεί παρελθόν. Με την υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης «Park Assist» γλιτώνετε πολλή κούραση στο παρκάρισμα ενώ διατηρείτε κάθε στιγμή τον έλεγχο του οχήματός σας.

Διαισθητικό τιμόνι

Η Volkswagen εξελίσσει τη διαισθητική λειτουργία καθώς και τεχνολογίες που λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό αυτόματα. Το νέο Passat είναι το πρώτο μοντέλο της με διαισθητικό τιμόνι, το οποίο αναγνωρίζει το άγγιγμα του οδηγού παρέχοντας μια διαδραστική διασύνδεση για συστήματα όπως το Travel Assist.

Lane Assist και IQ.LIGHT – να βλέπετε και να σας βλέπουν

Η καθοδήγηση λωρίδας με την Υποβοήθηση Λωρίδας (Lane Assist) έχει αναβαθμιστεί με τη χρήση μιας νέας πολύ-λειτουργικής κάμερας. Οι καινούργιοι IQ.LIGHT – LED matrix προβολείς βελτιώνουν επίσης την ασφάλεια και την άνεση. Μετά το πολυτελές SUV Touareg, το Passat είναι το πρώτο από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας που εξοπλίζεται με διαδραστικό σύστημα προβολέων Matrix. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Passat GTE διαθέτει τους IQ.LIGHT- LED Matrix προβολείς στο βασικό εξοπλισμό.

Όλα αυτά, με τιμές που ξεκινούν από 27.300 ευρώ, καθιστώντας το ανανεωμένο Volkswagen Passat με άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση – σίγουρα αυτή με το… μεγαλύτερο IQ!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ