2020-02-07 00:19:35
Φωτογραφία για Η Κύπρος ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε από τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον την ουσιαστική συνδρομή των Αμερικανών για να τερματιστούν οι παράνομες

ενέργειες της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η δράση της, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα την περιοχή δημιουργεί ένταση και αστάθεια

Την ουσιαστική συνδρομή των ΗΠΑ για τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης από τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ενεργειακούς πόρους, Φράνσις Φάνον.

Ο ΥΠΕΞ συνάντησε τον Αμερικανό αξιωματούχο στη Λευκωσία, πριν από την αναχώρησή του, αφού φεύγοντας από την Κύπρο μεταβαίνει στην Τουρκία για επαφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από αρμόδια πηγή, αποκλειστικό αντικείμενο της συζήτησης Χριστοδουλίδη – Φάνον ήταν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στη Μέση Ανατολή και το πώς αυτές, ανάμεσα σε άλλα, επηρεάζουν και τα συμφέροντα των Αμερικανών.


Η ίδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε από τον κ. Φάνον την ουσιαστική συνδρομή των Αμερικανών για να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η δράση της, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα την περιοχή δημιουργεί ένταση και αστάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο κ. Φάνον, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των εταιρειών που ασχολούνται με την ανάπτυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Φάνον τόνισε: «Καλούμε όλα τα μέρη να μην προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω αστάθεια και είμαστε ακλόνητοι σε αυτό».

Μετά την Τουρκία ο Αμερικανός υφυπουργός θα μεταβεί στην Αίγυπτο για επαφές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ