2020-02-07 07:10:03
Φωτογραφία για Οι άνθρωποι με ουρά του Βόρνεο…
Μοιραστείτε το άρθρο

Το Βόρνεο είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο και το μεγαλύτερο της Ασίας. Βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και θεωρείται ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη του πλανήτη, καθώς περιλαμβάνει ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση της Γης, ίσως και το αρχαιότερο όλων.



Η χλωρίδα και η πανίδα στο Βόρνεο παρουσιάζουν τεράστια ποικιλομορφία, ενώ τη δεκαετία του 1920 έγινε μια καταπληκτική ανακάλυψη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με Άγγλους εξερευνητές, στα βάθη της ζούγκλας ζούσαν κάποιες φυλές ιθαγενών, οι οποίες έφεραν ουρά! Οι ενήλικοι είχαν μια αρκετά σεβαστή ουρά και τα παιδιά τους, φυσικά, γεννιούνταν κι αυτά με μια μικρή ουρίτσα.

Οι Άγγλοι εξερευνητές της εποχής εκείνης εξέφραζαν την άποψη ότι η ουρά των ιθαγενών εκείνων ήταν πιθανώς αποτέλεσμα επιμειξίας των προγόνων τους, κατά τους απώτατους χρόνους, με πλάσματα, τα οποία είχαν ουρά, ίσως με κάποιο είδους πιθήκου.

Οι άνθρωποι με ουρά του Βόρνεο εντυπωσίασαν τους επιστημονικούς κύκλους και οι ανθρωπολόγοι κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να αποσαφηνίσουν την προέλευσή τους.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 19/04/1924…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 19/04/1924

Μοιραστείτε το άρθρο...

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Οι άνθρωποι με ουρά του Βόρνεο ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ