2020-02-07 14:14:56
Φωτογραφία για Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων τι είναι και πώς «απειλεί» τη ζωή των ασθενών στην Ευρώπη και τη χώρα μας
 

 Άρθρο του Αλέξανδρου Γιατζίδη, 

διευθυντή σύνταξης,

 medlabnews.gr iatrikanea

 

    Η  Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων ΑΠΧ είναι ιογενές νόσημα των χοίρων και των αγριόχοιρων. ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ αλλά μπορεί να προκαλέσει τεράστιες οικονομικές απώλειες στη χοιροτροφία. Ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα μεταξύ των χοίρων και των αγριόχοιρων, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός στο περιβάλλον και μεταφέρεται εύκολα με τις συνήθεις μετακινήσεις εξοπλισμού και ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου είναι η ερυθρότητα έως και νέκρωση του δέρματος σε διάφορα σημεία του σώματος (πτερύγια αυτιών, ρύγχος, κορμός – κοιλιά, πόδια), ανορεξία και απίσχνανση και τελικά θάνατος σε λίγες μέρες. Νεκροτομικά παρατηρούνται διόγκωση της σπλήνας και αιμορραγίες σε διάφορα όργανα.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων «σκοτώνει» τους χοίρους και καταστρέφει ζωτικό ζωικό κεφάλαιο στην Κίνα και ταυτόχρονα «απειλεί» τη ζωή των ασθενών στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης που καταγράφουν τις εξελίξεις στο θέμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, επεκτείνουν το πρόβλημα, πέρα από την επάρκεια και τις τιμές του χοιρινού κρέατος, κάνοντας λόγο για πιθανές ελλείψεις σε κρίσιμα για την υγεία φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ