2020-02-08 17:43:16
Φωτογραφία για Η διατροφική αξία του φρέσκου κρεμμυδιού-ΒΙΝΤΕΟ

Τα φρέσκα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το πράσινο μέρος τους), αρκεί για να λάβετε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Κ.

Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α, καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχουν τέλος, πολύτιμα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία έχουν συσχετισθεί με πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού και του προστάτη.

[embedded content]

Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του.

Τρώγεται ωμό αλλά χρησιμοποιείται και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  , www.consumerreports.org



Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ