2020-02-09 00:18:55
Φωτογραφία για Υπερψηφίστηκε η πρότασή της υπέρ της Κυριακάτικης αργίας στο Εκπτωτικό Χωριό
Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σπάτων - Αρτέμιδας για την υπεράσπιση της Κυριακής-Αργίας στο Εκπτωτικό Χωριό, έγινε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Συγκεκριμένα:

«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κατέθεσαν ψήφισμα καταγγελίας για τα σχέδια της κυβέρνησης να δώσει με νόμο το δικαίωμα στις επιχειρήσεις που εδράζονται στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα, να λειτουργούν και τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, η "Λαϊκή Συσπείρωση" τοποθετήθηκε ότι η κατάργηση της Κυριακής-Αργίας είναι μια νέα αρνητική εξέλιξη για χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους εμποροϋπαλλήλους, αλλά και τους εργαζόμενους στα μαγαζιά του Επισιτισμού στην περιοχή. Οι σχεδιασμοί αυτοί αποτελούν συνέχεια στο χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας, που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατάργησε σε μια σειρά περιοχές την αργία της Κυριακής, με τα καταστήματα στο Εμπόριο να ανοίγουν για περισσότερο από έξι μήνες το χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα
. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σημαίνει τη διάλυση κάθε δικαιώματος στον ελεύθερο χρόνο, στην ξεκούραση, στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες της περιοχής τους οποίους οι μεγάλες επιχειρήσεις οδηγούν είτε σε κλείσιμο, είτε σε εργασία μέχρι τελικής εξόντωσης.

Η πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ενώ καταψήφισε η δημοτική αρχή και η "Προοδευτική Συμμαχία", δηλαδή οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της ΝΔ και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με το πρόσχημα - δικαιολογία να περιμένουμε να δούμε πώς βλέπουν αυτήν την εξέλιξη τα σωματεία και οι εργαζόμενοι! Δεν βλέπουν άραγε τις καταγγελίες των σωματείων, του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής που παλεύουν να μην περάσει αυτή η απόφαση; Μήπως πιστεύουν ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν με εξοντωτικά ωράρια, σπαστά ωράρια, τεράστια εντατικοποίηση, μισά ένσημα, βάζοντας από την τσέπη τους τα έξοδα μεταφοράς, επιθυμούν να δουλεύουν 7ήμερο; Αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι έχουν αναλάβει το ρόλο της κυβέρνησης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, παίρνουν μέτρα για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων στη περιοχή.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολύτιμη πείρα από τα έργα τους, τώρα επιβάλλεται να δυναμώσει ο αγώνας μέσα από τα σωματεία και τους φορείς, για να μην περάσουν τα σχέδιά τους», καταλήγει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σπάτων - Αρτέμιδας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ