2020-02-09 00:22:29
Φωτογραφία για Το γαλλικό σαλέ του κορωνοϊού
Μια ομάδα Βρετανών που μοιράζονται ένα σαλέ στις Άλπεις διαγνώστηκε με κοροναϊό – μια εβδομάδα πριν από τις σχολικές διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τις οποίες χιλιάδες

οικογένειες Βρετανών ταξιδεύουν στη Γαλλία για διακοπές σκι.

Η ομάδα των πέντε περιλαμβάνει τέσσερις ενήλικες και ένα παιδί και καμία από τις περιπτώσεις δεν είναι σοβαρή, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιέ Μπουζίν στην τηλεόραση BFM. Τα γαλλικά κρούσματα είχαν ξεκινήσει με έναν άλλο Βρετανό υπήκοο που ταξίδεψε στη Γαλλία και την Ανω Σαβοϊα μετά από τριήμερη παραμονή στη Σιγκαπούρη, ανέφερε η υπουργός.

Οι περιπτώσεις κορωναϊού στις Άλπεις ενδεχομένως να επηρεάσουν τα σχέδια χιλιάδων οικογενειών από το Ηνωμένο Βασίλειο που επισκέπτονται τις Άλπεις κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Οι σχολικές διακοπές για την περιοχή του Παρισιού ξεκίνησαν την Παρασκευή, έτσι οι προσεχείς εβδομάδες αποτελούν την κορύφωση της σεζόν για σκι.


Η Σαβοϊα και η Άνω Σαβοϊα, που φιλοξενούν δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα όπως το Chamonix και το Val d’Isere, έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν συνολικά περισσότερους από 1 εκατομμύριο τουρίστες ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική υπηρεσία.

Τα νέα κρούσματα ήταν μεταξύ 11 ατόμων που έμεναν σε δύο διαμερίσματα στο ίδιο σαλέ στο χωριό Λε Κονταμίν – Μονζουά σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους. Όλοι νοσηλεύονται ενώ το εννέαχρονο παιδί που μολύνθηκε είχε επισκεφθεί δύο τοπικά σχολεία στην περιοχή, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής υγειονομικής αρχής Ζαν-Ιβ Γκράλ σε συνέντευξη Τύπου στο Ανενσί.

Τα σχολεία είναι κλειστά

«Ενισχύουμε την αναζήτηση για ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή» με τους μολυσμένους από τον ιό, είπε. Τα δύο σχολεία θα κλείσουν προσωρινά.

Μία από τις βρετανικές οικογένειες ζει στο χωριό από πέρυσι και τα τρία παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα στο τοπικό σχολείο, δήλωσε ο δήμαρχος Ετιέν Ζακέτ στο κανάλι BFM. Μια άλλη οικογένεια από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε έρθει να τους επισκεφθεί. Οι αρχές προετοιμάζουν μια δημόσια συζήτηση στην πόλη για να καθησυχάσουν τους κατοίκους και τους τουρίστες, είπε.

Η οικογένεια που επισκεπτόταν βρέθηκε θετική στον ιό στο Μπράιτον, μετά την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η εφημερίδα Telegraph. Μεταφέρθηκαν σε εγκατάσταση καραντίνας στο Sussex και ειδοποιήθηκαν οι γαλλικές αρχές, ανέφερε η εφημερίδα. Ο ασθενής είχε επιχειρηματικές συναντήσεις στη Σιγκαπούρη με 90 άλλους αλλοδαπούς, ανέφερε η Telegraph, επικαλούμενη έναν υπάλληλο του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας.

«Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από κάθε είδους κατάσταση εγκλεισμού», δήλωσε ο Jacquet, ο δήμαρχος του χωριού. «Δεν υπάρχει πραγματική ανησυχία σε αυτό το στάδιο.»

Ξενοδόχοι αναφέρουν ότι έχουν λάβει τηλεφωνήματα από πελάτες που ρωτούν για τις νέες μολύνσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν, προσπαθούμε να καθησυχάσουμε τους ανθρώπους και να τους πούμε να λαμβάνουν προφυλάξεις όπως το πλύσιμο των χεριών», δήλωσε τηλεφωνικά από το χωριό, το οποίο έχει ως επί το πλείστον σχετικά μικρά κτίρια τύπου σαλέ, δύο ξενοδοχεία και όχι περισσότερα από πέντε-έξι εστιατόρια, είπε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ