2020-02-09 18:49:47
Φωτογραφία για Το Υπουργείο Υγείας «αδειάζει» τους γιατρούς που ζητούν από το ΣτΕ να μην εμβολιάζουν οι φαρμακοποιοί!
Επίσημο έγγραφο που υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης βάζει τέλος στις αιτιάσεις της ιατρικής κοινότητας και συγκεκριμένα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος ζητούσε από το υπουργείο να πάρει πίσω την νομοθέτηση διενέργειας εμβολιασμών από τους φαρμακοποιούς.

Το συγκεκριμένο δε έγγραφο προσυπογράφεται και από τον Νομικό Σύμβουλο του ΝΣΚ.

Θυμίζουμε ότι ο .... ΠΙΣ είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η θεσμοθέτηση εμβολιασμών από τους φαρμακοποιούς με το αιτιολογικό ότι «πρόκειται περί ιατρικής πράξης στην οποία δεν έχουν επαρκή γνώση». 

Το Υπουργείο έχει αντίθετη άποψη και προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Θεωρεί τα φαρμακεία «μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας»!

Η συγκεκριμένη επιστολή του κ. Κοντοζαμάνη έχει φέρει αναστάτωση στην ιατρική κοινότητα, με αποτέλεσμα ο γραμματέας του ΠΙΣ κ. Ελευθερίου να προβεί στην παρακάτω ανακοίνωση:


Η παρέμβαση του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη κατά του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στο ΣτΕ και υπέρ της απόφασης του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθού που δίνει το δικαίωμα να εκτελούν οι φίλοι φαρμακοποιοί εμβολιασμούς, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη, προκαλεί οργή και απογοήτευση στο σύνολο του ιατρικού κόσμου της χώρας. Φτάνει δε στο σημείο να αναγνωρίζει τα φαρμακεία ως μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας!

Καλώ τον Υπουργό Β. Κικίλια να ανακαλέσει την υπουργική απόφαση Ξανθού για τους εμβολιασμούς, να δώσει στη δημοσιότητα τα μνημόνια που φαίνεται να έχει υπογράψει με τους φαρμακοποιούς και να απαγορεύσει τη χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, έτσι όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Εάν δεν το πράξει, η ευθύνη πιθανών επιπλοκών και θανάτων στους ασθενείς θα βαραίνει τον ίδιο.

Γ. Ελευθερίου

Γεν. Γραμματέας ΠΙΣ

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας:
farmakopoioi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ