2020-02-09 19:25:43
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τους 2 Eλληνες από την Ουχάν -«Δεν παρουσιάζουν συμπτωματολογία»

Την άφιξη δύο Ελλήνων από την πόλη Ουχάν, το επίκεντρο του κορωνοϊού στην Κίνα, στην Αθήνα, επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Στο «Σωτηρία» οι δύο Ελληνες από την Ουχάν -Σε καραντίνα γα 14 ημέρες

09|02|2020 | 17:37

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο του τρόμου -64 θετικοί στον ιό, ακόμα 100 με πυρετό

08|02|2020 | 23:10

Από το Λονδίνο, ταξίδεψαν στη Ρώμη όπου τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό. Από εκεί επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία και μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό. Θα παραμείνουν εκεί για προληπτικούς λόγους 14 ημέρες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου υγείας για τους δύο Έλληνες

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης, επαναπατρίστηκαν σήμερα δύο Έλληνες πολίτες, που βρίσκονταν στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας».

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ