2020-02-09 21:19:08
Φωτογραφία για Χώρα υπό πολιορκία: 2.173 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στα νησιά μέσα σε 23 ημέρες - 100.000 το 2019
Το χάος βασιλεύει στην Ελλάδα σε ότι αφορά την παράνομη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση αρνείται να αποκαλύψει τον αριθμό των παράνομων αποκαλούμενων μεταναστών, που βρίσκονται σήμερα στη χώρα, ούτε των συνολικά αλλοδαπών (είτε «νόμιμων» είτε παράνομων) σε μια κοινωνία η οποία μεταλλάσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, σε κάτι άλλο που το αποτέλεσμα αυτής της μετάλλαξης ακόμη το αγνοούμε.

Την ίδια στιγμή δεν δίνει ούτε στοιχεία για τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που ζουν στα νησιά, η αυτά που δίνει είναι είτε ελλιπή είτε έρχονται σε πλήρη διαφοροποίηση με αυτά της «Ύπατης» του ΟΗΕ.

Στις 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τα νησιά του Αιγαίου φιλοξενούσαν 41.970 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 21.478 βρίσκονταν στη Λέσβο, 7.557 στη Σάμο, 5.967 στη Χίο, 4.207 στην Κω, 2.652 στη Λέρο και 109 στα υπόλοιπα νησιά.

Για την ίδια ημέρα όμως, η «Ύπατη» του ΟΗΕ υπολόγιζε ότι οι αλλοδαποί στη Λέρο είναι 3.120 και όχι 2.652, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση.


Μόνο λοιπόν για το νησί της Λέρου, όπου φιλοξενείται το πέμπτο μεγαλύτερο Κέντρο Φροντίδας και Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών (ΚΕΦΑ) στο Αιγαίο, η διαφορά μεταξύ των στοιχείων της κυβέρνησης και του πληθυσμού των μεταναστών που παρουσιάζει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι 468 άτομα.

Ποια καταμέτρηση είναι η σωστή; Μετρά περισσότερους τους μετανάστες η « Ύπατη» ή υποβαθμίζει το πρόβλημα η κυβέρνηση;

Ή τέλος ουδείς εκ των δύο γνωρίζει ούτε είναι ικανός να δώσει ένα ακριβή αριθμό.

Την ίδια ώρα οι «αφίξεις» νέων αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου συνεχίστηκαν και τον Ιανουάριο με αμείωτη ένταση και ρυθμό, σε μια χώρα που αδυνατεί πλέον να κάνει το οτιδήποτε, ούτε φυσικά να αρνηθεί, όπως έχουν δικαίωμα ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες του κόσμου, την είσοδο δηλαδή σε υπήκοο ξένης χώρας να μπει στην επικράτειά τους.

Αυτό το αυτονόητο δικαίωμα το έχει απολέσει η μοναδική χώρα στον κόσμο, η Ελλάδα.

Έτσι συνολικά 2.173 παράνομοι μετανάστες έφτασαν σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο, Φαρμακονήσι, Μεγίστη, Καλόλιμνο και Ρόδο τις πρώτες 23 ημέρες του 2020.

Κατά μέσο όρο δηλαδή, από το πρώτο 24ωρο του έτους μέχρι σήμερα 94 αλλοδαποί αποβιβάζονται (γιατι περί αυτού πρόκειται) καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου.

Πέρασαν οι ανεπιστρεπτί οι εποχές των «διασώσεων» του ΛΣ. Τώρα απλώς οι αλλοδαποί έρχονται κατά κύματα, αποβιβάζονται, προωθούνται στα ΚΕΦΑ και στη συνέχεια στην περίφημη ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απλή, αξιόπιστη και αποδοτική διαδικασία.

«Πρωταθλήτρια» στις αφίξεις αλλοδαπών που φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς άδεια εισόδου και διαμονής είναι η πάντα φιλόξενη Λέσβος, όπου τις 23 πρώτες ημέρες του 2020 εγκαταστάθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες 1.169 μουσουλμάνοι μετανάστες

Το 2019

Σε ότι αφορά το 2019 και τον αριθμό των αλλοδαπών που εισέβαλλαν στη χώρα απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Καμίνη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι αλλοδαποί που μπήκαν «ετσιθελικά» στη χώρα, είτε από τα θαλάσσια είτε από τα χερσαία «σύνορα» που έφτασαν στους 55.609!

Δεν πρόκειται για ετήσιο νούμερο. Πρόκειται για αριθμό εξαμήνου. Κάτι που σημαίνει πως φέτος μπήκαν στη «χώρα» περί τους 100.00 αλλοδαπούς.

Όπως είχε γίνει και το 2018 και το 2017 και το 2016 κ.ο.κ.

Εθνικότητες ; Κυρίως Αφγανοί, Σύροι, Ιρακινοί, Σομαλοί, Παλαιστίνιοι, Κονγκολέζοι, Ιρανοί και Καμερουνέζοι. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η πλειονότητα είναι από το Αφγανιστάν, αφού, από τους 55.609, οι 22.591 είναι Αφγανοί.

Δεν λείπουν όμως ούτε οι Πακιστανοί, Τυνήσιοι,. Αλγερινοί, Μαροκινοί, Μπαγκλαντεσιανοί και παέι λέγοντας.

Ακολουθούν οι πρόσφυγες από τη Συρία (14.742) και εκείνοι με τουρκική υπηκοότητα, που είναι 4.244. Το πιο γελοίο όλων είναι πως, από τον τεράστιο αυτόν αριθμό των 55.609, από τις επιχειρήσεις επανεισδοχής στην Τουρκία από τις 9 Ιουλίου έχουν επιστρέψει 28 Τούρκοι υπήκοοι και 141 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Που οδηγεί αυτή κατάσταση; Στην πλήρη διάλυση της χώρας. Εθνικότητες από διάφορα μέρη του κόσμου, με πολλές φορές παραδοσιακές εχθρότητες μεταξύ τους συσσωρεύονται σε μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός υποφέρει από την οικονομική κατάρρευση και φεύγει σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το μίγμα αυτό των αλλοδαπών που έχουν καταλάβει κάθε άκρη της περίφημης «ενδοχώρας» είναι εκρηκτικό από μόνο του.

Και γιατί είναι εκρηκτικό;

Γιατί η πρόσφατη εξέγερση των παράνομων μεταναστών στην Λέσβο είχε χαρακτηριστικά σχεδιασμού ανταρτοπόλεμου εντός αστικού ιστού.

Αυτό προκάλεσε φόβο έως και τρόμο στην κυβέρνηση και στα «αρμόδια» υπουργεία, μιλώντας για υποκίνηση από συγκεκριμένες ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Βέβαια αυτά ήταν γνωστά εδώ και καιρό, αλλά η κυβέρνηση τώρα ανακάλυψε κάτω από το βάρος των εξελίξεων και της πίεσης της κοινής γνώμης την εμπλοκή των ΜΚΟ.

Ποια όμως είναι τα αποτελέσματα της εξέγερσης των 3.000 περίπου παράνομων μεταναστών, που ξεκίνησε από το ΚΕΦΑ της Μόριας;

Οι αλλοδαποί κατάφεραν να καταλάβουν σημεία της πόλης (δρόμος της κεντρικής προκυμαίας, δημοτικό θέατρο κ.α.) και να επιχειρήσουν να προκαλέσουν βλάβες σε κεντρικές δομές όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Όλα αυτά με τρεις ταυτόχρονα ανεξάρτητες «φάλαγγες» πετυχαίνοντας στο τέλος με κυκλωτική κίνηση προς τα πίσω στη Μόρια- να ξεκινήσει νέα εστία ταραχών.

Κατάφεραν να διακόψουν την κυκλοφορία, καθώς περιοχές του νησιού απομονώθηκαν εντελώς.

Ταυτόχρονα έγινε επίδειξη δύναμης, με την κινητοποίηση 3.000 ατόμων έχοντας μπροστά σαν ασπίδες γυναίκες και παιδιά μια τακτική που χρησιμοποιούν τρομοκράτες στη Συρία.

Μετά την εξέγερση η κυβέρνηση κατήγγειλε κάποιες ΜΚΟ ως υποκινητές της αποδίδοντας το γεγονός στην αλλαγή του νόμου για το άσυλο, ο οποίος άφηνε λιγότερο χώρο ελιγμών και κερδοφορίας σε κάποιες εκ των ΜΚΟ.

Αυτό βέβαια είναι το «καλό» σενάριο.

Το άσχημο σενάριο είναι ότι υπάρχει γενικότερη κατεύθυνση εκτός Ελλάδας, για την χρησιμοποίηση του μεγάλου, αν όχι τεράστιου πλήθους των παράνομων μεταναστών, που βλακωδώς και ανοήτως επέτρεψαν όλες οι κυβερνη΄σεις την είσοδό τους στην χώρα, για την δημιουργία καταστάσεων γενικής αναταραχής.

Όχι τώρα βέβαια, αλλά όταν κριθεί απαραίτητο. Τώρα ήταν απλώς μια δοκιμή.

Στο μεταξύ το κράτος συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης και παρά τις σπασμωδικές αντιδράσεις του από το ξαφνικό «σκούντημα» εν μέσω της ύπνωσης αυτής, συνεχίζει να κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης. Μέχρι βέβαια που θα είναι πολύ αργά για την λήψη οποιουδήποτε μέτρου.

«Μα καλά», είναι η εύλογη ερώτηση: Όλα αυτά τα εκατομμύρια αλλοδαπών που έχουν μπει στη χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 έως σήμερα δεν είναι αρκετά;

Φυσικά και όχι είναι η απάντηση, όσων προωθούν τη μετανάστευση για την οριστική διάλυση της χώρας. Βασικός στόχος είναι η συσσώρευση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αλλοδαπών που μπορεί να γίνει, βάσει χωροταξικών λόγων.

Έτσι έπεται συνέχεια. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν θα σταματήσει ποτέ.

το είδαμε pronews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ