2020-02-09 22:20:24
Φωτογραφία για Θανάσης Καββαδάς: «Να ξεκινήσουν από τα Ιόνια Νησιά τα πρώτα δρομολόγια υδροπλάνων»
Ομιλία του Βουλευτή Θανάση Καββαδά στη Βουλή για τα υδατοδρόμια.

Ομιλία για τα υδατοδρόμια πραγματοποίησε στην ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Βουλευτής κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ανέτρεψε το έτοιμο θεσμικό πλαίσιο που βρήκε από την Κυβέρνηση Σαμαρά, φέρνοντας το 2018 έναν νόμο που στηριζόταν σε ξεπερασμένο κρατισμό και υιοθετούσε ένα ακραίο γραφειοκρατικό μοντέλο. Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδρυση υδατοδρομίου απαιτούνταν 42 άδειες ή διοικητικές πράξεις, ενώ το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση για άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου είχαν μόνο δημόσιοι φορείς, εξαναγκάζοντας μάλιστα ιδιώτες επενδυτές που είχαν προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης να μεταβιβάσουν την άδεια σε δημόσιο φορέα με συνοπτικές διαδικασίες.

    Ανέφερε ότι αποτέλεσμα αυτού του νόμου ήταν ότι οι μόνες άδειες που δόθηκαν, για τα υδατοδρόμια Πάτρας, Κέρκυρας και Παξών, προχώρησαν με βάση τον νόμο 4146 της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έκτοτε καμία άδεια δεν εκδόθηκε και, φυσικά, δεν ξεκίνησε ούτε ένα δρομολόγιο, αφού είναι εύλογο ότι για να πετάξουν υδροπλάνα θα πρέπει να υπάρχει έστω ένα στοιχειώδες δίκτυο υδατοδρομίων.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ