2020-02-10 07:44:57
Φωτογραφία για Φωτεινό ιπτάμενο “πούρο” στη Νότια Γαλλία, το 1972…
Μοιραστείτε το άρθρο

Μόνο το αστεροσκοπείο δεν είχε παρατηρήσει το ιπτάμενο πούρο της Εσσόν, στη Νότια Γαλλία.



“Ένα φωτεινό αντικείμενο σε σχήμα πούρου πετά από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Κατευθύνεται προς το Μαντρ Λε Ροζ, τη δική σας περιοχή”.

Όταν έλαβαν την ειδοποίηση αυτή, οι Υπηρεσίες Ασφαλείας του Βαλ Ντε Μαρν, στις 22 Απριλίου του 1972, νόμισαν στην αρχή ότι επρόκειτο περί αστείου. Ο πληροφοριοδότης, όμως, επέμενε με την προσθήκη ότι “και οι Αστυνομικές Αρχές είδαν το μυστηριώδες φωτεινό αντικείμενο” και τέλος, έδωσε το όνομα και τη διεύθυνση κατοικίας του στους Αστυνομικούς.

Δεν πέρασαν ούτε πέντε λεπτά και η τοπική Αστυνομία επιβεβαίωσε την εμφάνιση του φωτεινού ιπτάμενου πούρου. Τότε, οι Αστυνομικοί, καθώς και οι ειδικοί παρατηρητές, έτρεξαν στο παράθυρο και είδαν πράγματι τη μυστηριώδη πτητική μηχανή να απομακρύνεται, μεταβάλλοντας το σχήμα της σε σφαιρικό. Το υψόμετρο της πτήσης δεν ήταν δυνατόν να υπολογιστεί ή να καταμετρηθεί.

Αμέσως κηρύχθηκε συναγερμός με ειδοποίηση όλων των αρμοδίων: στρατιωτικά τμήματα Πυροσβεστών, Αστυνομικών και Χωροφυλάκων της Εσσόν και του Βαλ Ντε Μαρν, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός, καθώς το είδαν με τα μάτια τους. Το ίδιο έκαναν και πολλοί πολίτες της περιοχής, που το παρακολουθούσαν κατάπληκτοι.

Μόνο οι Αστρονόμοι του Αστεροσκοπείου της Μεντόν, που είχαν και αυτοί ειδοποιηθεί από τους πρώτους, δεν κατόρθωσαν να δουν το παραμικρό, διότι δεν έδωσαν σημασία στην ειδοποίηση και έτσι, καθυστέρησαν να μεταβούν στο Παρατηρητήριο. Όταν έφτασαν τελικά, ήταν πολύ αργά.

Το φωτεινό ιπτάμενο πούρο, που είχε θεαθεί στη Νότια Γαλλία, είχε χάσει τη λάμψη του ή ακριβέστερα, είχε εξαφανιστεί στον ορίζοντα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 23/04/1972…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 23/04/1972

Μοιραστείτε το άρθρο...

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Φωτεινό ιπτάμενο “πούρο” στη Νότια Γαλλία, το 1972 ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ