2020-02-10 11:25:09
Φωτογραφία για Μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια : Όχι στην εξίσωση των πτυχίων Κολεγίων - ΑΕΙ
Με συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, οι μαθητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η Οδηγία εξίσωσης των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ. Οι μαθητές αντιδρούν επίσης στην εισαγωγή της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ενώ ζητούν να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις στα σχολεία τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στο κάλεσμα της, τονίζει ότι ο νόμος για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και Κολεγίων, μετατρέπει τα πτυχία των Πανεπιστημίων σε «ένα ακόμα χαρτί, ένα ακόμα προσόν στην προσπάθεια και στο όνειρό μας να σπουδάσουμε αυτό που μας αρέσει και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό στο μέλλον».

«Διεκδικούμε σχολείο που να μορφώνει και όχι ένα σχολείο ακριβό εξεταστικό κέντρο.

Καλούμε τους συμμαθητές μας και από άλλα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια και να φωνάξουμε όλοι μαζί: 


ΤΩΡΑ να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές σε όλα τα σχολεία μας! Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι καθηγητές και εμείς δεν έχουμε καθηγητές στο σχολείο ή έχουμε μεγάλους σε ηλικία καθηγητές που κάνουν τεράστια προσπάθεια να μας διδάξουν.

ΤΩΡΑ να λυθεί το θέμα με την θέρμανση και να καλυφθούν οι άλλες ελλείψεις σε όλα τα σχολεία μας. Είναι απαράδεκτο το 2020 να κάνουμε μάθημα με μπουφάν μέσα σε παγωμένες τάξεις!

Να μην εφαρμοστεί η Οδηγία εξίσωσης των πτυχίων ΑΕΙ - Κολεγίων!

Να γίνουν κανονικά και για όλους οι σχολικές εκδρομές! Πάει πολύ ενώ κινητοποιούμαστε για τόσο σοβαρά θέματα, να δεχόμαστε απειλές από Διευθυντές ότι θα κοπούν οι σχολικές μας εκδρομές!», αναφέρεται στην ανακοίνωση της  Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Τις μαθητικές κινητοποιήσεις στηρίζουν οι καθηγητές.  Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κήρυξε  2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για σήμερα Δευτέρα, από τις 12:00 έως τις 14:00 και καλεί στο μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, δηλώνοντας: «Μαζί με τα παιδιά μας παλεύουμε για σύγχρονα δικαιώματα! Δεν δεχόμαστε η νέα γενιά να ξεχάσει τι σημαίνει δωρεάν παιδεία, ασφάλιση, ωράριο, αξιοπρεπής ζωή!».

Η ΟΛΜΕ αναφέρεται στις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά το τελευταίο διάστημα και σημειώνει: «Αγωνιζόμαστε μαζί γιατί δεν δεχόμαστε η εκπαίδευση να γίνει ένα ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, δεν δεχόμαστε το σχολείο της αδιοριστίας, των χιλιάδων κενών και ελλείψεων, το σχολείο-εξεταστικό κέντρο που θα πετά μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δρόμο. Μαζί με τους μαθητές παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς».

Στήριξη των κινητοποιήσεων από τα συλλογικά όργανα των γονέων

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, όπως ανακοίνωσε στηρίζει και θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο των μαθητών στα Προπύλαια. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Μπροστά στα ολοένα και αυξανόμενα οξυμένα προβλήματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά αυτόν της συμπόρευσης με τα παιδιά μας για την αντιμετώπισή τους και την διεκδίκηση ενός σχολείου που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και τις μορφές πάλης που τα συλλογικά τους όργανα θα επιλέξουν, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους για τη βελτίωση των συνθηκών μόρφωσής τους.

Δεν αποδεχόμαστε το νέο νόμο για την εξίσωση των πτυχίων ΑΕΙ και Κολεγίων, που κάνει τα πτυχία των Πανεπιστημίων ένα ακόμα χαρτί, που καταργεί το δικαίωμα των παιδιών μας για μάθηση από επιστήμονες».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ