2020-02-10 16:59:17
Φωτογραφία για Αλ. Χαρίτσης: «Όχι» στην πολιτική ξεπουλήματος Δημόσιων Εταιρειών και Δικτύων ενέργειας
Να εγκαταλείψει άμεσα «την πολιτική ξεπουλήματος των Δημόσιων Εταιρειών και Δικτύων ενέργειας, που υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση ευνοώντας λίγους και εκλεκτούς» καλεί την Κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως υποστηρίζει, «Η Κυβέρνηση εξαγγέλλει άρον-άρον το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας, προκαλώντας εύλογα τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Όλα αυτά, χωρίς κανένα σχέδιο για την επάρκεια του ενεργειακού συστήματος και την αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Χωρίς καμία ειδική στρατηγική για την ενεργειακή μετάβαση και τις λιγνιτικές περιοχές και δεσμευτικό πλάνο χρηματοδότησής της. Χωρίς καμία διαβούλευση με τις  τοπικές κοινωνίες, τις οποίες καταδικάζει στην ανεργία και την ερήμωση. Χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο για τους εργαζόμενους και τις τοπικές οικονομίες που πλήττονται άμεσα. Χωρίς να διστάζει να καταστείλει βίαια τις αντιδράσεις των πολιτών με χρήση χημικών».


Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση: «Η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, της μεγάλης πρόκλησης της εποχής. Αντιμετωπίζεται όμως από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. με επικοινωνιακούς όρους και ως πρόσχημα για να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση να υλοποιήσει «ένα αξιόπιστο και μακροπρόσθεσμο σχέδιο σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Ένα σχέδιο με εξασφαλισμένους χρηματοδοτικούς πόρους και στη βάση ρεαλιστικών χρονοδιαγραμμάτων, το οποίο θα διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στη μετα-λιγνιτική εποχή».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έχει...πελάτη τον ΟΦΗ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έχει...πελάτη τον ΟΦΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ