2020-02-10 18:39:13
Φωτογραφία για Πάιατ: Ολα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με την ηπειρωτική Ελλάδα
Το μήνυμα ότι τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων νησιών όπως η Κρήτη, έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες όπως οι ηπειρωτικές περιοχές στέλνει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Απαντώντας σε χρήστη του Twitter ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στα «ΝΕΑ», ο Τζέφρι Πάιατ έγραψε χαρακτηριστικά:

«Είναι πολύ ξεκάθαρο στη συνέντευξη. Η ερώτηση αφορούσε το συγκεκριμένο MOU (και η απάντησή μου ήταν ότι "νησιά - συμπεριλαμβανομένων μεγάλων όπως η Κρήτη - έχουν τα ίδια δικαιώματα"».

Ειδικότερα, η δήλωση στα Νέα στην οποία παραπέμπει ο Αμερικανός πρέσβης είναι η ακόλουθη:

«Σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και μέρος των αρχών της Λιβύης, ξεκαθάρισα τον Δεκέμβριο τη νομική ερμηνεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι τα νησιά – περιλαμβανομένων των μεγάλων νησιών όπως η Κρήτη, έχουν τα ίδια δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες με τις ηπειρωτικές περιοχές».

Κύριε Πρέσβη, είναι σημαντικό να απαντήσετε. Έχει ΑΟΖ το Καστελλόριζο; @USAmbPyatt ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα. https://t.co/zjej7nAMr7 pic.twitter.com/tq13RoT25o

— olympiada (@olympiada) February 10, 2020

το είδαμε  kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ