2020-02-10 21:25:37
Φωτογραφία για «Σβήνει» το πολιτικό άστρο της εκλεκτής της Μέρκελ
Σε εφιάλτη για την Άνγκελα Μέρκελ εξελίσσονται οι τριγμοί στο κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες, ύστερα από τη δήλωση- βόμβα της εκλεκτής της.

Συγκεκριμένα, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις για τον χειρισμό της στην κρίση της Θουριγγίας κι έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη της βάσης του κόμματος CDU, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι ούτε υποψήφια για την καγκελαρία, αλλά ούτε και για την αρχηγία του κόμματος CDU.

Πάντως, η καγκελάριος Μέρκελ επιθυμεί να παραμείνει ως υπουργός Άμυνας στην κυβέρνησή της, αλλά αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά το πολιτικό άστρο της Ανεγκρέτ σβήνει. Και ενδεχομένως να αναδεικνύεται αυτό του σκληροπυρηνικού ανθρώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φρίντριχ Μερτς.

Πληρώνει το τίμημα της Θουριγγίας

Το γεγονός ότι Φιλελεύθερος πολιτικός Τόμας Κέμεριχ, εξελέγη πρωθυπουργός στο κεντρικό κρατίδιο της Θουριγγίας με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών και της ακροδεξιάς «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), ήταν το τίμημα που πλήρωσε η ΑΚΚ, όπως είναι εν συντομία το όνομά της.


Αν και ο Κέμεριχ παραιτήθηκε μετά το σάλο που ξέσπασε στη Γερμανία από την συνεργασία του CDU με το ακροδεξιό AfD για την εκλογή του, το κακό είχε γίνει.

Η Ανεγκρέτ έλαβε την απόφαση να μην διεκδικήσει την Καγκελαρία το 2021, καθιστώντας ιδιαίτερα ευάλωτη τη συνοχή του κόμματος.

Τις τελευταίες ώρες, η Ανεγκρετ βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής γιατί έδειξε εμφανή αδυναμία να ελέγξει το κόμμα της, όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Αλλά και το γεγονός ότι οι βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Θουριγγία αγνόησαν επιδεικτικά την κεντρική γραμμή του Βερολίνου και συνεργάστηκαν με τους ακροδεξιούς «Εναλλακτική για τη Γερμανία», ανάγκασε την Ανγκελα Μέρκελ να αναλάβει δράση και να επιβάλει κομματική πειθαρχία. Η κυβέρνηση του Βερολίνου κατάλαβε ότι η Ανεγκρέτ δεν πείθει ούτε την κομματική βάση αλλά και ούτε τα στελέχη του CDU.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Die Welt» που επικαλείται πηγές από το κόμμα CDU, η Ανεγκρέτ «θα οργανώσει τη διαδικασία για την εκλογή του υποψήφιου καγκελαρίου του CDU το καλοκαίρι», οπότε και η ίδια σκοπεύει να αποχωρήσει από την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ