2020-02-11 08:43:03
Φωτογραφία για Καταιγίδα Κιάρα: Προβλήματα στις συγκοινωνίες και σοβαροί τραυματισμοί σημειώθηκαν στη Γερμανία
Εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια πλοίων ματαιώθηκαν σήμερα σε όλη τη βορειοδυτική

Ευρώπη καθώς η καταιγίδα Κιάρα σαρώνει την περιοχή έχοντας περάσει από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, όπου δεκάδες χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Τμήματα της βόρειας Γαλλίας έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό και οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να αποφεύγουν τις παραλίες.

Η Βρετανία επλήγη περισσότερο από την Κιάρα χθες Κυριακή με εκτεταμένες πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η μετεωρολογική υπηρεσία (Met Office) έχει θέσει σε πορτοκαλί συναγερμό τη χώρα και έχει προειδοποιήσει για ισχυρούς ανέμους, σφοδρές βροχοπτώσεις και χιόνι.

"Ενώ η Καταιγίδα Κιάρα απομακρύνεται αυτό δεν σημαίνει ότι εισερχόμαστε σε μια πιο ήπια περίοδο από πλευράς καιρικών συνθηκών", ανακοίνωσε ο μετεωρολόγος της Υπηρεσίας Άλεξ Μπάρκιλ.

"Θα παραμείνει πολύ άστατος (ο καιρός)", πρόσθεσε προειδοποιώντας για την "πιθανότητα χιονοθύελλας".


Η υψηλότερη ταχύτητα ανέμου--150 χλμ την ώρα-- καταγράφηκε στο βορειοδυτικό χωριό της Ουαλίας Αμπέρνταρον.

Περισσότερες από 170 προειδοποιήσεις για πλημμύρες παραμένουν σήμερα σε ισχύ, κυρίως στη βόρεια Αγγλία και κατά μήκος της νότιας ακτής.

Από χθες το απόγευμα 62.000 σπίτια σε όλη τη Βρετανία παραμένουν χωρίς ηλεκτροδρότηση, ανακοίνωσε η Ένωση Ενεργειακών Δικτύων.

Στην Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών στις παραθαλάσσιες περιοχές, 10.000 σπίτια, αγροκτήματα και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η Κιάρα έπληξε και την Γερμανία επηρεάζοντας τις σιδηροδρομικές μεταφορές και αφήνοντας πίσω της αρκετούς τραυματίες ανάμεσά τους και τρεις σοβαρά. Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά στο Ζάρεμπρουκ από την πτώση δέντρου και η μια από αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Παράλληλα, ένας έφηβος τραυματίστηκε στο κεφάλι από την πτώση ενός κλαδιού δέντρου στο Πάντερμπορν.

Η υπηρεσία γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στη διάρκεια της ημέρας καθώς η καταιγίδα κινείται προς τα νότια της χώρας.

Στη διάρκεια της νύχτας η Κιάρα σάρωσε το βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας. Πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν εκ των οποίων 420 στο Μόναχο, 190 στην Φρανκφούρτη και 150 στο Ντίσελντορφ και στην Κολονία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Ένα τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Βερολίνο με 300 ως 350 επιβάτες χτύπησε ένα δέντρο που είχε πέσει στις ράγες αλλά κατόρθωσε να φτάσει στον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό έπειτα από δύο ώρες.

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται και το Βέλγιο όπου έχουν ματαιωθεί περίπου 60 πτήσεις από και προς τις Βρυξέλλες. Στην πρωτεύουσα, έπεσαν δέντρα και σκαλωσιές και κάποια κτίρια υπέστησαν υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν τραυματίες.

Περίπου 240 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ--το τρίτο πιο πολυσύχναστο της Ευρώπης--ματαιώθηκαν με τις ακυρώσεις να αφορούν κυρίως τις εταιρείες KLM, British Airways, easyJet και Lufthansa.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ