2020-02-11 09:30:21
Φωτογραφία για Yπαγωγή διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και υπηρεσιών ακτινοθεραπειών στον χαμηλό ΦΠΑ 6%
Σημαντική μείωση της επιβάρυνσης ασθενών, αλλά και της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης επιφέρει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, για υπαγωγή διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα στον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%

in.gr

Σημαντική μείωση της επιβάρυνσης ασθενών, αλλά και της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης επιφέρει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει μεταξύ άλλων την υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

Έως σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές ΦΠΑ 24% και 13%.

Δείτε επίσης: Επιστρέφει νικητής στην Ελλάδα ο Παναγιώτης Ραφαήλ

ΥΠΟΙΚ: Είμαστε, σταθερά, δίπλα στους πολίτες


«Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, αναλαμβάνει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Προχωρά στην υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή 6%. Μέχρι σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές 24% και 13%.» σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, μειώνεται το κόστος που επιβαρύνονται οι ασθενείς, αλλά και η συνολική φαρμακευτική δαπάνη. Είμαστε, σταθερά, δίπλα στους πολίτες».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ