2020-02-11 09:35:02
Φωτογραφία για Φουντώνουν ξανά τα σενάρια για ανασχηματισμό! Τι θα γίνει στην Υγεία
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Φουντώνουν ξανά οι φήμες περί ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, αφού ο πρωθυπουργός συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αξιολόγηση των υπουργών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους υπουργούς, ο Κ.Μητσοτάκης θα έχει σχηματίσει μία πλήρη εικόνα για το έργο του καθενός ξεχωριστά. Ήδη βέβαια με το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης που ονομάζεται «Μαζί», το Μέγαρο Μαξίμου έχει εικόνα για το τι πράττει ο καθένας.Η ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Υγείας (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Θεωρείται πάντως βέβαιον ότι τους επόμενους 2 ή 3 μήνες θα υπάρξει ανανέωση στο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να …εξοβελισθούν εκείνοι που δεν αποδίδουν τα μέγιστα. Γι αυτό άλλωστε πολλοί βουλευτές προαλείφονται ήδη για κυβερνητικές θέσεις, αφού θεωρούν δεδομένο ότι θα υπουργοποιηθούν με τις αλλαγές που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός.

Η Υγεία

Τα σενάρια βέβαια δίνουν και παίρνουν και για τον τομέα της Υγείας, με πολλούς – όπως λένε πηγές στο HealthReport.gr – να θεωρούν δεδομένο ότι ο νυν υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα αποχωρήσει από την οδό Αριστοτέλους και θα αξιοποιηθεί σε άλλο κρίσιμο για την κυβέρνηση υπουργείο. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο και την αγωνία Κικίλια για την αξιολόγηση: «Στο υπουργείο Υγείας ο Κ. Μητσοτάκης τέλος του μήνα για την αξιολόγηση Κικίλια! Όλο το παρασκήνιο»ΦΩΤΟ: HealthReport.gr

Από την άλλη όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που μεταφέρουν στο HealthReport.gr ότι η εικόνα του Μεγάρου Μαξίμου για το πρόσωπο του υπουργού Υγείας έχει βελτιωθεί άρδην το τελευταίο διάστημα, γι αυτό και κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Κ.Μητσοτάκη το κλίμα ήταν καλό.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι παρότι τονίσθηκε η ανάγκη για να επισπευσθούν κάποιες βασικές αλλαγές στον τομέα της Υγείας (Νοσοκομεία, ΠΦΥ κ.λ.π.) που είχαν ανακοινωθεί, οι σημειώσεις του πρωθυπουργού ήταν καλύτερες για τον Βασίλη Κικίλια σε σχέση με λίγους μήνες πριν.

Άγνωστο βέβαια εάν αυτό θα οδηγήσει στην παραμονή του στην οδό Αριστοτέλους.

Στα θετικά πάντως του τελευταίου διαστήματος χρεώνονται στον υπουργό Υγείας οι ορθοί και ψύχραιμοι χειρισμοί σχετικά με τον κοροναϊό. Αντίστοιχα και για τη γρίπη, δεδομένου ότι εξασφάλισε -όπως λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr– τα απαραίτητα κρεβάτια εντατικής τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο. Διαβάστε ΕΔΩ για τα νέα κρεβάτια στην εντατική των δημοσίων νοσοκομείων: «Υπουργείο Υγείας: Δείτε που θα ανοίξουν οι 15 νέες ΜΕΘ και ΜΑΦ στην Αττική λόγω γρίπης»

Βέβαια το crash test για τους υπουργούς δεν τελειώνει εδώ. Το Μέγαρο Μαξίμου – επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr – παρακολουθεί στενά κάθε βήμα όλων των υπουργών, αλλά και τις τοποθετήσεις τους όπως και την υλοποίηση των στόχων τους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ