2020-02-11 10:09:39
Φωτογραφία για Προσφυγικό: «Σκληραίνει τη στάση της η Ελλάδα»
«Η Ελλάδα θέλει να χορηγήσει άσυλο στους πρόσφυγες για περίοδο μόνο τριών ετών», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt - «Η νέα συντηρητική κυβέρνηση σκληραίνει

περαιτέρω τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και διαμονής των προσφύγων« αναφέρει η «Der Standard»

«Στους πρόσφυγες η Ελλάδα θα χορηγεί μόνο προσωρινό άσυλο», επισημαίνει ο γερμανικός και ο αυστριακός Τύπος αναφερόμενος στην σκλήρυνση της πολιτικής για μετανάστες και πρόσφυγες από την ελληνική κυβέρνηση.

Γερμανική εφημερίδα «Die Welt»

«Η Ελλάδα θέλει να χορηγήσει άσυλο στους πρόσφυγες για περίοδο μόνο τριών ετών», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

«Δεν θα υπάρξει μόνιμο άσυλο στους πρόσφυγες», όπως προσθέτει η εφημερίδα.

«Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας εξακολουθεί να καθιστά πιο αυστηρή την νομοθεσία της για το άσυλο. Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνει είναι ότι οι πρόσφυγες θα λαμβάνουν προσωρινό άσυλο», προσθέτει.


«Ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε επίσης είναι δύσκολο να ενσωματωθούν διάφορα τμήματα του πληθυσμού. Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα του έχει χορηγήσει άσυλο σε περίπου 40 χιλιάδες πρόσφυγες από τότε που ξεκίνησε η κρίση το 2015».

«Στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 36.000 αιτούντες άσυλο που ζουν σε υπερπλήρεις καταυλισμούς σε πέντε νησιά του Αιγαίου. Τον περασμένο μήνα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χρειαστεί «σύστημα πλωτής προστασίας» για να βάλει φρένο στην προσφυγική ροή από τις τουρκικές ακτές.

«Στη Γερμανία», όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα, «ακτιβιστές ζητούν την άμεση αποχώρηση των προσφυγόπουλων από τους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς».

Για την εφημερίδα «Die Welt», πολλοί Βερολινέζοι εξέφρασαν το Σάββατο την συμπαράστασή τους στα προσφυγόπουλα που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς των ελληνικών νησιών.

«Εκατοντάδες Γερμανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Βερολίνο το Σάββατο και κραδαίνοντας αφίσες, φώναζαν συνθήματα όπως «οι πρόσφυγες σε εμάς είναι ευπρόσδεκτοι».

Αυστριακή εφημερίδα «Der Standard»

Για την πίεση στο θέμα του μεταναστευτικού καθώς υπήρξαν αυξημένες ροές το 2019 στην Ελλάδα σχολιάζει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», επικαλούμενη σχετικές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.

«Υπάρχει μια κατάσταση υπερπληθυσμού πλέον στα νησιά μας», υποστηρίζει ο Έλληνας υπουργός υπερτονίζοντας τη δύσκολη ένταξη διαφόρων ομάδων του πληθυσμού. Τόνισε επίσης πως «τον Ιανουάριο η κυβέρνηση ξεκίνησε μια αλλαγή πολιτικής».

«Η νέα συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σκληραίνει περαιτέρω τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου και διαμονής των προσφύγων«, όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard»

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι, ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει χορηγήσει άσυλο σε περίπου 40 χιλιάδες άτομα από τότε που ξεκίνησε η προσφυγική κρίση το 2015 κι ότι περίπου 87 χιλιάδες αιτήσεις εκκρεμούν.

«Η επιστροφή των αιτούντων άσυλο, οι αιτήσεις των οποίων απορρίπτονται, θα πρέπει να συζητηθεί τον επόμενο μήνα κατά την αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός, γράφει η αυστριακή εφημερίδα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ