2020-02-11 16:19:20
Φωτογραφία για Στο «χορό» των Ρίχτερ ξανά η Κάρπαθος! Νέος σεισμός 3,4 βαθμών!
Στο «χορό» των Ρίχτερ ξανά η Κάρπαθος με νέο σεισμό να ταρακουνάει» το νησί λίγες ώρες μετά το πρωινό χτύπημα του Εγκέλαδου!

Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:55 το μεσημέρι της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 46 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

«Βόμβα» από τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα: «Είχαμε προβλέψει το σεισμό στην Καρπάθο»! (photo)

Σε μία ανάρτηση «βόμβα» προχώρησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, για τον σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Κάρπαθο, τονίζοντας πως τον είχε προβλέψει!

Στην ανάρτησή του, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρει πως «η πρόγνωση κατατέθηκε στις 6/2 στις 11:12 π.μ για σεισμό με μέγεθος 5 Ρίχτερ και σε παράθυρο χρόνου 7 ημερών έως 13/2 στην περιοχή που φαίνεται στον κύκλο του χάρτη» και προσθέτει: «Σήμερα το πρωί στις 00:46 έγιναν τα 4,7 Ρίχτερ που φαίνονται με το βέλος».

«Είναι άλλο ένα παράδειγμα που ήθελα να σας δείξω, επειδή γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες από πολέμιους της επιστήμης και της μεθόδου του φυσικού χρόνου για την πρόγνωση των σεισμών που ανέπτυξε ο Καθ. Π. Βαρώτσος», καταλήγει ο κ. Χουλιάρας.

Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook:
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ