2020-02-11 19:00:32
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει με τα καύσιμα της 112 ΠΜ; ΕΔΕ διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΑ
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διέταξε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακατάλληλα καύσιμα που εντοπίστηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Π.Α στην Ελευσίνα.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από τη στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής η οποία έγραψε ότι βρέθηκε νερό σε αεροστεγή δεξαμενή καυσίμων στην 112 Πτέρυγα Μάχης. Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από το ΓΕΑ, παρότι δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, το ακατάλληλο καύσιμο εντοπίστηκε στα πλαίσια τακτικού ελέγχου σε μεταγωγικό αεροσκάφος, τύπου C-130. Αμέσως αφαιρέθηκε η κηροζίνη από το αεροσκάφος, όπως συνέβη και με όσα πτητικά μέσα είχαν εφοδιαστεί με το ίδιο καύσιμο, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή για έλεγχο της δεξαμενής από την οποία αντλήθηκε το καύσιμο.


Οι επιτελείς της Π.Α αποκλείουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στην 112 ΠΜ.

Εντούτοις, ο αρχηγός του ΓΕΑ,αντιπτέραρχος, Γιώργος Μπλιούμης ζήτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ το καύσιμο ελέγχεται από χημικούς της μονάδας προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία της ακαταλληλότητας του.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης» της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής:

Νερό σε δεξαμενή καυσίμων των αεροσκαφών

Πώς βρέθηκε νερό σε μια αεροστεγή δεξαμενή καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας; Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει η ΕΔΕ που διέταξε ήδη το ΓΕΑ και αφορά τη δεξαμενή καυσίμων στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Αν και η ηγεσία της Μονάδας απέκλεισε το ενδεχόμενο το νερό στη δεξαμενή να προήλθε από δολιοφθορά, ωστόσο είναι υποχρεωμένη να εξετάσει το περιστατικό διατάσσοντας ένορκη δικαστική διερεύνηση.

Και τούτο γιατί με τον εντοπισμό του νερού στη δεξαμενή με την κηροζίνη, έπρεπε να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη της μονάδας (εκεί εδρεύουν τα μεταγωγικά, τα πυροσβεστικά και τα ιπτάμενα ραντάρ), προκειμένου να καθαριστούν από καύσιμα.

Αλλά στη βάση αυτή εδρεύουν και τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη (ένα Gulfstream και δύο Εμπραέρ), τα οποία χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Και τα αεροσκάφη αυτά, όπως με πληροφορούν από το ΓΕΑ, ελέγχθηκαν, προτού μάλιστα αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία ο Πρωθυπουργός. Το ερώτημα όμως παραμένει. Πώς βρέθηκε νερό μέσα στην κηροζίνη;

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ