2020-02-11 20:29:12
Φωτογραφία για Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των δράκων των ιερόδουλων
Στη δημοσιότητα δίνονται, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο Βούλγαρων, οι οποίοι συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για αρπαγές, ληστείες και βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος εκδιδομένων γυναικών.

Πρόκειται για τους:

VASILEV ή STOIMENOV ή GEORGIEV ή ZAHARIEV (ον) VASIL ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή VELIZAR ή GIORGI ή DANIEL του IVAN ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή MITKOV ή GEORGI και της DOBRA ή ELENA ή MARIA ή LUBKA ή DANIELA , γεννηθέντα το 1976 ή 1977 ή 1978 ή 1980 στη Βουλγαρία.

ANEV (ον) TONCHO του DIMITROV και της BASILIKA ή BASILKA γεννηθέντα στις 3-8-1985 στη Βουλγαρία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στην διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων.


Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Διαρκώς κλιμάκωναν την βία έναντι των θυμάτων τους οι «δράκοι» που έπεσαν στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Αθηνών, με τους αστυνομικούς να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της επικινδυνότητάς τους και να κάνουν τα πάντα για να τους συλλάβουν πριν προκαλέσουν θάνατο.

Οι δύο Βούλγαροι κακοποιοί πέρα από τις τρεις ιερόδουλες που άρπαξαν, κατακράτησαν με βία, βασάνισαν, βίασαν και λήστεψαν στους Αμπελόκηπους και στο Παγκράτι βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών και για τυχόν άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ήδη από τον Ιανουάριο φαίνεται πως ο διαρρήκτης που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί, νοσηλευτεί στο Δαφνί με διαγνωσμένη ψυχοπάθεια και στο τέλος αποχωρήσει και από εκεί, είχε ληστέψει χωρίς να βιάσει μία ομοεθνή του στον Κολωνό.

Μάλιστα, την συγκεκριμένη γυναίκα μπορεί να μην την είχε βιάσει αλλά την είχε ξυλοκοπήσει ανηλεώς, την είχε πετάξει από σκάλες και της είχε προκαλέσει πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι η βία τους σε βάρος των θυμάτων τους συνεχώς κλιμακωνόταν προς το χειρότερο.

Το ίδιο άτομο άλλωστε μέσω αποτυπωμάτων διαπιστώθηκε ότι στην χώρα μας δρούσε με πλαστά στοιχεία και πως με τα πραγματικά του στοιχεία τον αναζητούσαν με διεθνές ένταλμα και οι βουλγαρικές Αρχές από το 2002 για βιασμό.

Η μέθοδος που ακολουθούσαν

Οι αδίστακτοι κακοποιοί παγίδευαν ιερόδουλες με δήθεν ραντεβού, τις άρπαζαν, τις βίαζαν και τις ξυλοκοπούσαν ανηλεώς σε βαθμό παραμόρφωσης, προκαλώντας τους βαριές σωματικές βλάβες, τις λήστευαν και ζητούσαν ακόμη και λύτρα από τους οικείους τους, για να τις απελευθερώσουν.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας αφού βρέθηκαν στις σκηνές των εγκλημάτων τους τα αποτυπώματά τους και αναγνωρίστηκαν από φωτογραφίες σεσημασμένων από τα θύματά τους. Η προσπάθεια των αστυνομικών για τον εντοπισμό τους κράτησε τρία μερόνυχτα μέχρι που έπεσαν στα χέρια τους.

Τα περιστατικά για τα οποία κατηγορούνται έλαβαν χώρα το τελευταίο 15νθήμερο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου οι δράστες, αφού προηγουμένως παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κλπ.), έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανιζόμενοι ως πελάτες.

Θύματά τους μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τρεις γυναίκες από την Αλβανία, την Ρωσία και την Ουκρανία, με την τελευταία να παραμένει νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο αφού της προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, της ξερίζωσαν μαλλιά και τις προκάλεσαν εκδορές και μώλωπες σε όλο της το σώμα.

Οι δύο δράστες πρώτα εντόπιζαν κενούς χώρους και διαμερίσματα έκαναν διάρρηξη και εκεί έδιναν τα ραντεβού τους. Το πρώτο περιστατικό έγινε σε παλιό χώρο γραφείων εταιρείας που έχει κλείσει επί της οδού Λουκάρεως στους Αμπελόκηπους, το δεύτερο σε παλιό ιατρείο επί της οδού Φειδιππίδου στην ίδια περιοχή και σε άδειο διαμέρισμα επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’, στο Παγκράτι.

Με τη μετάβαση των γυναικών στους χώρους αυτούς, οι δράστες τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, χρησιμοποιώντας «σκληρή» σωματική βία και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.

Ακολούθως, προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους που κρατούσαν σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ.

Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα και δεσμευμένα.

Τα θύματα βγήκαν στον δρόμο αιμόφυρτες ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια

Στην πρώτη περίπτωση, η κοπέλα από την Αλβανία στην οδό Λουκάρεως, όταν κατάφερε να κόψει τις ταινίες ζήτησε βοήθεια από τον θυρωρό του κτιρίου, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις, οι κοπέλες από Ρωσία και Ουκρανία αντίστοιχα, κυριολεκτικά βγήκαν στον δρόμο, στις οδούς Φειδιππίδου και Βασιλέως Κωνσταντίνου αντίστοιχα, όντας σε άθλια κατάσταση και καλώντας σε βοήθεια τους περαστικούς.

Σε βάρος των δύο εξαιρετικά επικίνδυνων κακοποιών υπενθυμίζεται πως σχηματίστηκε ποινική δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για διάφορα αδικήματα. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές και κατάφερε να αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάιο επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

το είδαμε news247.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ