2020-02-11 21:02:51
Φωτογραφία για Βέμπερ: Η Ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα και σέβεται το δίκαιο της ΕΕ
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Στρασβούργο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπογράμμισε ότι οι πολίτες περιμένουν από τους πολιτικούς να

εφαρμόζουν μια κανονικότητα στη φύλαξη των συνόρων τους και να αποφασίζουν εάν κάποιος έχει δικαίωμα ή όχι να διαμείνει σε ευρωπαϊκό έδαφος

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καλύτερη προστασία των θαλασσίων συνόρων της για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, αρκεί ωστόσο να σέβεται την ΕΕ, εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Στρασβούργο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπογράμμισε ότι οι πολίτες περιμένουν από τους πολιτικούς να εφαρμόζουν μια κανονικότητα στη φύλαξη των συνόρων τους και να αποφασίζουν εάν κάποιος έχει δικαίωμα ή όχι να διαμείνει σε ευρωπαϊκό έδαφος. «Τα πράγματα είναι φυσικά πιο δύσκολα όταν έχεις θαλάσσια σύνορα. Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα, όσο φυσικά σέβεται το δίκαιο της ΕΕ», δήλωσε ο κ. Βέμπερ.


Αναφορικά με το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (ΠΔΠ), τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ στη μετά Brexit εποχή, ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι το ΕΛΚ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ ενός μεγαλύτερου προϋπολογισμού, καθώς δεν γίνεται οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να συμφωνούν σε δράσεις όπως η πρόσληψη 10.000 ανδρών και γυναικών στην FRONTEX για την προστασία των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων ή στο σχέδιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου και οι υπουργοί Οικονομικών να λένε πως δεν υπάρχουν τα χρήματα. «Είναι λάθος να δημιουργούμε την εικόνα μιας μεγάλης ΕΕ και μετά να λέμε δεν έχουμε λεφτά για αυτές τις δράσεις. Το μήνυμά μας εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι δεν πρέπει να μιλάμε για περισσότερα χρήματα, αλλά για περισσότερο αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων».

Ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε και στην πολιτική κρίση στη Γερμανία μετά την παραίτηση της κυρίας Κάρενμπάουερ από την κούρσα διαδοχής της Άνγκελα Μέρκελ και στην αναμενόμενη γερμανική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2020, και δήλωσε ότι ελπίζει η γερμανική προεδρία του Συμβουλίου να δείξει ηγεσία και να απαντήσει σε αναπάντητα ερωτήματα, όπως η διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος στην ΕΕ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ