2020-02-11 21:04:02
Φωτογραφία για Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική-πολιτιστική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική-πολιτιστική επίσκεψη που πραγματοποίησε το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, σε σύμπραξη με τα ΔΙΕΚ Ιωαννίνων και ΔΙΕΚ Λαμίας, στην Κωνσταντινούπολη το χρονικό διάστημα από 01 έως 06 Φεβρουαρίου 2020.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη προγραμματίστηκε στο πλαίσιο κατάρτισης της ειδικότητας "Τεχνικός συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων" του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου. Οι σπουδαστές ήρθαν σε επαφή και ενημερώθηκαν βιωματικά για γενικές αρχές συντήρησης υλικών, που απλόχερα προσέφεραν τα μνημεία της Πόλης. Παράλληλα, η εκπαιδευτική-πολιτιστική επίσκεψη τους έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουν χώρους και μνημεία ανεκτίμητου πολιτιστικού περιεχομένου και παγκόσμιου κάλλους και αφετέρου να  μελετήσουν βυζαντινά μνημεία και εκκλησίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά (χρονολογία, ρυθμός, φυσική κατάσταση, υλικά κατασκευής, ανακατασκευές και βελτιώσεις, υψηλού ιστορικού ενδιαφέροντος, κλπ).

Το πρόγραμμα επισκέψεων της αποστολής είχε ως ακολούθως.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ