2020-02-11 21:11:16
Φωτογραφία για Προς μίσθωση «χακί» ακίνητο στη Μεσογείων αντί €1,6 εκατ. τον χρόνο
Διαγωνισμός για την παραχώρηση ενός ακινήτου- πρώην στρατοπέδου στη Λεωφόρο Μεσογείων

Αρχικό ενδιαφέρον -κυρίως από εταιρείες- έχει προσελκύσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση ενός ακινήτου- πρώην στρατοπέδου στη Λεωφόρο Μεσογείων που έχει βγάλει προς αξιοποίηση η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο διαγωνισμός αφορά την εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου «ΑΝΧΗ (ΠΖ) ΠΛΕΣΣΑ ΜΙΧΑΗΛ» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 211, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας. Το συνολικό εμβαδό του οικοπέδου είναι 18.643 τ.μ. και εντός αυτού βρίσκονται 22 κτίρια τα οποία έχουν συνολικό εμβαδό 7.582 τ.μ., ενώ παρέχεται στο μισθωτή η δυνατότητα κατεδάφισης των υπαρχόντων κτηρίων και ανέγερσης νέου συγκροτήματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση, η έγκριση της Δ.Ε./Τ.ΕΘ.Α., η οποία και θα θέσει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (ήτοι 133.333 χιλ. μηνιαίως).


Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης που μπορεί να είναι για εμπορική ή επαγγελματική ορίζεται σε 50 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου, με δικαίωμα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια.

Ο διαγωνισμός θα είναι δημόσιος ηλεκτρονικός και θα διενεργηθεί αύριο Τετάρτη 12/2 σε μία φάση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΥΠΑΑΠΕΔ, που είναι κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον αν τελικά οι ενδιαφερόμενοι που έχουν χτυπήσει την πόρτα της Υπηρεσίας θα υποβάλλουν τελικά και τις προσφορές, δεδομένου ότι ναι μεν το ακίνητο θεωρείται προνομιούχο, σε έναν από τους κεντρικούς άξονες της Αθήνας, ωστόσο οι υποψήφιοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς το θέμα των αδειοδοτήσεων, που αναμένονται δύσκολες και χρονοβόρες.

Πάντως από την πλευρά της, η ΥΠΑΑΠΕΔ προωθεί έναν ακόμη διαγωνισμό για ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της στο κέντρο της Αθήνας και δεν είναι άλλο από το διατηρητέο της οδού Ακαδημίας 31. Το εν λόγω ακίνητο θεωρείται από τα φιλέτα του ‘’χακί’’ χαρτοφυλακίου με δυνατότητα χρήσεων γραφείων, για εμπορικής ή ακόμη και τουριστικής χρήσης ως ξενοδοχειακή μονάδα.

Στεφανία Σούκη 
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ