2020-02-11 21:20:59
Φωτογραφία για Volkswagen ID.3 R θα έχει αγωνιστική τεχνολογία
Επίσημες πηγές της Volkswagen επιβεβαιώνουν πως το ηλεκτρικό ID.3 θα έχει γρήγορη σπορ έκδοση η οποία μάλιστα θα δανειστεί τεχνολογία από το αγωνιστικό πρωτότυπο ID.R

Η Volkswagen ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή της να εξελίξει μια γρήγορη έκδοση R του ID.3 βάζοντας στο παιχνίδι το βαρύ πυροβολικό καθώς σχεδιάζει να αξιοποιήσει στο μέγιστο την τεχνογνωσία του αγωνιστικού της τμήματος και φυσικά την εμπειρία από την εξέλιξη του αγωνιστικού ID.R.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού του τμήματος Volkswagen R, Jost Capito το εγχείρημα θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις γνώσεις του αγωνιστικού τμήματος. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως υπάρχει εμπειρία τόσο στην κατασκευή μπαταριών υψηλής απόδοσης όσο και στην κατασκευή των κατάλληλων συστημάτων διαχείρισης και ψύξης για τη βέλτιστη αξιοποίηση τόσο των μπαταριών όσο και των ηλεκτροκινητήρων.

Χωρίς να υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένες πληροφορίες θεωρείται πολύ πιθανό πως το ID.3 R θα διαθέτει και δεύτερο ηλεκτροκινητήρα που θα είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα κάνοντας έτσι το αυτοκίνητο τετρακίνητο, όπως άλλωστε και όλα τα μοντέλα R.


Πρακτικά μεγάλο κομμάτι της εξέλιξης του ID.3 R θα πραγματοποιηθεί μέσα από το πρωτότυπο eR1 που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα στο ευρύ κοινό και σύμφωνα με τον Capito θα του δούμε σε αρκετές εκδηλώσεις στα χέρια του αμερικάνου πρωταθλητή Rallycross, Tanner Foust. Πάντως ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάποια απόφαση σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου πέραν το γεγονότος πως θα βασίζεται και αυτό στην αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα MEB.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ