2020-02-11 21:22:35
Φωτογραφία για Αντιδράσεις από την ΕΑΑ στο νέο Ασφαλιστικό
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Αντιδράσεις από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας στο νέο Ασφαλιστικό

«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιέχει και νέες μειώσεις συντάξεων, και ουσιαστικά συνεχίζει την πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων»

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Την εντονότατη αντίθεσή της στις διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου της κυβερνήσεως για το ασφαλιστικό, που είναι σε διαβούλευση, εκφράζει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), με επιστολή της που απευθύνει προς τον πρωθυπουργό (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, τους ηγέτες όλων των πολιτικών κομμάτων και τους συναρμόδιους υπουργούς, μεταξύ των οποίων και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης.


Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΑΑ, Αντιπτέραρχος ε.α. Σπυρίδων Καββούρης και Αντισμήναρχος  ε.α. Ιωάννης Κρανιάς αντιστοίχως, αφού επισημαίνεται ότι είναι «η τέταρτη προσπάθεια ‘μεταρρύθμισης’ του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας από την είσοδό μας στο ΔΝΤ (2010) και την έναρξη της μνημονιακής διακυβέρνησης», επισημαίνουν ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφαλίσεως, δεν εγγυάται ούτε το σημερινό (χαμηλό) επίπεδο των συντάξεων ενώ απαξιώνει περαιτέρω τον θεσμό της κοινωνικής ασφαλίσεως.

Επίσης επισημαίνεται ότι εκτός αυτών (και πολλών ακόμα που επισημαίνονται στην επιστολή πάντα κατά την ΕΑΑΑ), «…με την πρώτη ανάγνωση του νέου άρθρου 27, διαπιστώνεται ευκρινώς ότι υποκρύπτονται ΟΧΙ αυξήσεις, ως υποκριτικά διαχέεται - είτε ως μελλοντικές προσαυξήσεις των υπαρχουσών συντάξεων είτε ως μείωση των παρακρατήσεων των συντάξεων σε όσους συνταξιούχους εργάζονται, από 60% του άρθρου 20 του ν.4387/2016 σε 30%, με το επίδικο άρθρο 27 - αλλά ΝΕΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ κατά 40% περίπου».

Τέλος, στο «διά ταύτα» της επιστολής της ΕΑΑΑ καταλήγει σημειώνοντας τα εξής: «ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, καθόσον είναι εμφανές ότι το ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ περιέχει και νέες μειώσεις συντάξεων, και ουσιαστικά συνεχίζει την πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων για αφαίμαξη των εισοδημάτων. Η ΕΑΑΑ είναι κάθετα αντίθετα στις διατάξεις του υπό διαβούλευση Νομοσχεδίου και θα αγωνιστεί για τη μη ψήφιση του και τη μη εφαρμογή του» (Σημ.Συντ.: Στο κείμενο διατηρούνται τα κεφαλαία γράμματα της επιστολής της ΕΑΑΑ).

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ