2020-02-12 10:10:42
Φωτογραφία για Αρχισμηνίας Σωτήρης Ντέλλας: ''Ναι στην ίδρυση αστικού σωματείου ΕΜΘ - ΕΠΟΠ''
Στα πλαίσια της θεσμικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών και σε μια ανελέητη  προσπάθεια των κοινωνικών ομάδων αλλά διαφορετικών θεσμών, βαπτίζοντας τους εγωισμούς σε παραλήψεις, χαρακτηρίζοντας τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων σε βρεφικές ασθένειες, φτάσαμε στο τραγικό σημείο πολυδιάσπασης, με βασικό γνώμονα τα ιδία ατομικά συμφέροντα κάποιων, παρά τα συμφέροντα των θεσμών αλλά και των ίδιων των συναδέλφων μας.    

Θα λέω φτάσαμε, καθώς θεωρώ και τον εαυτό μου κομμάτι αυτού του άνευ συναγωνισμού υποδεέστερο παζλ  μισαλλοδοξίας , με σκοπό την δήθεν εκπροσώπηση των συναδέλφων που έχουμε δημιουργήσει.

Ξεκινώντας με δυνατές ομάδες, με στόχους, με οράματα, με μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων, αφιερώνοντας προσωπικό και οικογενειακό χρόνο αλλά και χρήματα, τα οποία ουδέποτε τα είχε κανείς μας, ξεκινήσαμε από το μηδέν, ο καθένας με τις λίγες γνώσεις που διέθετε, θέσαμε τις βάσεις σε ένα εγχείρημα τόσο καινούριο, αλλά προσπαθήσαμε να το στηρίξουμε σε τόσο παλιά και σάπια θεμέλια, που τελικά δεν κράτησε, σάρωσε  και γκρεμίστηκε όλο το εγχείρημα και μέσα στα  μπάζα του πλέον θα βρείτε μόνο τους εγωισμούς και τις προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων που ποτέ τους στην πραγματικότητα δεν ήθελαν το συμφέρων των συναδέλφων παρά μόνο το δικό τους και των κοινωνικών ομάδων που τους περιτριγυρίζουν.

Από αρχής πριν την ψήφιση του 4407/16 αλλά και με την δημιουργία ενώσεων των Στρατιωτικών, σαν εκλεγμένο μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και όχι (διορισμένος) ήμουνα κάθετος στο θέμα της αναδρομικής και πλήρης εξομοίωσης των Μονιμοποιηθέντων ΕΠΥ - ΕΜΘ με τις Εθελόντριες του ν.707 με την σύμφωνη πάντα γνώμη όλου του Δ.Σ, αλλά και του Προέδρου μας κ
. Θωμά Ντιντιό ο οποίος από την πρώτη συνέντευξη του κατά την ίδρυση της Ένωσης υποστήριξε και υιοθέτησε τα αιτήματα μας καθώς έχει πλήρη γνώση των αδικιών που υπέστησαν οι Εθελοντές όλα αυτά τα έτη.

Στον άνισο αλλά διαρκή αγώνα μας για προώθηση όλων αυτών των θεμάτων των εθελοντών δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου θεμιτά βλέποντας όλοι                   (βαθμολογικό και εξομοίωση, 2%, άνιση μεταχείριση ΑΕΙ, μετατάξεις κ.α)  και για αυτό θα πρέπει κάποιοι εκεί στα κέντρα αποφάσεων  να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Τι να πρώτο θυμηθούμε άλλωστε και πόσες ευκαιρίες να μας δώσουν για την επίλυση των προβλημάτων μας, όταν σε ένα σύνολο ατόμων αγωνίζεται ένας μόνος του, πως να σταθούμε όρθιοι όταν την ύστατη στιγμή στην ΒτΕ μαθαίνουμε ότι δεν έχουμε εκπροσώπηση.

Χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο, ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του και ας πείσει των εαυτό του ότι έκανε το καλύτερο για εμάς.

Συστατικές επιστολές και ξανά ανακάτεμα της τράπουλας με δήθεν νέους ευεργέτες μη εκλεγμένους από την βάση, θεωρώ ότι δεν είναι η συνταγή της επιτυχίας και όποιος παρουσιάζει συχνά σαν δικαίωση τα αυτονόητα, μόνο αφελής θα έπρεπε να ναι.

Καλό θα είναι να αναλογιστεί ο καθείς εκπρόσωπος των συναδέλφων  τι λάθη έγιναν στο παρελθόν, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον, παίζοντας με την αγωνία των συναδέλφων.  

Η παρτίδα άρχισε να ξεκαθαρίζει και ήδη αρκετές λογικές φωνές άρχισαν να αποχωρούν από όλα αυτά και να ξανά σκέφτονται ένα  restart  με νέα βάση δεδομένων με βασικό γνώμονα αυτή τη φορά και πρωταγωνιστή μόνο τον το συνάδελφο.

Σχετικά με αυτό και σύμφωνα με την ανησυχία που με διέπει, όπως πάντα πρωτεργάτης στις εξελίξεις δέχτηκα την ενεργή συμμετοχή μου στην δημιουργία ενός νέου Συνδέσμου εν ενεργεία Μονιμοποιημένων Εθελοντών προελεύσεως ΕΠΥ και ίσως ΕΠ-ΟΠ, με νέα βάση δεδομένων, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των εν ενεργεία συναδέλφων και των οικογενειών τους. 

Από αυτό εδώ το βήμα καλώ όλους τους συναδέλφους, όπου και αν ανήκουν να συστρατευτούν, προκειμένου μόνοι μας σαν θεσμός να προσπαθήσουμε και να κρατήσουμε επιτέλους  τις δικές μας τύχες στα χεριά μας, να ενωθούμε μια φορά και εμείς να θέσουμε από την αρχή τις σωστές βάσεις για την διεκδίκηση των προβλημάτων μας, να αλληλοενημερωθούμε και να δούμε τελικά από μια άλλη οπτική όλα αυτά τα προβλήματα που μας ταλανίζουν τόσα χρόνια..    

Εδώ σας καλώ να δείξετε όλοι σας τις δυνατότητες σας και τις ιδέες σας χωρίς εσωτερικές προστριβές και καρέκλες.

Όλοι Μαζί και όλοι Μπροστά.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ