2020-02-12 19:30:43
Φωτογραφία για Ομογενής δικηγόρος στέλνει τον Ερντογάν στην αμερικανική δικαιοσύνη
Ανέλαβε την υπεράσπιση 5 Αμερικανών διαδηλωτών που υπέβαλαν μήνυση εναντίον του τουρκικού κράτους. Ζητούν αποζημίωση 310 εκ. δολαρίων

Ο ομογενής δικηγόρος κ. Ανδρέας Άκαρας, το γένος Χρυσοβέργη, με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυθρέα της Κύπρου και το νησί της Χάλκης, είναι βασικό μέλος της ομάδας που ανέλαβε την υπεράσπιση πέντε Αμερικανών διαδηλωτών –κυρίως κουρδικής καταγωγής– οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση εναντίον του τουρκικού κράτους.

Ως επικεφαλής στα θέματα εξωτερικής πολιτικής του Γραφείου του βουλευτή Τζον Σαρμπάνη και ως μαχόμενος δικηγόρος, υπερασπίστηκε εργαζομένους για να λάβουν τις νόμιμες πληρωμές τους από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και μετανάστες που αιτήθηκαν άσυλο και προστασία.

Τώρα, επιδιώκει να οδηγήσει στην αμερικανική Δικαιοσύνη τον Ερντογάν και το κράτος του.

Πέντε Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον και οι οποίοι δέχθηκαν λυσσαλέα επίθεση από μέλη της φρουράς του Ερντογάν, στις 16 Μαΐου 2017, κατέθεσαν μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο εναντίον της Τουρκίας και ζητούν αποζημίωση 310 εκατομμυρίων δολαρίων.


Πρόκειται για μια δικαστική μάχη που δεν περιορίζεται μόνο στις αποζημιώσεις, αλλά έχει πολιτικές διαστάσεις.

Προ τριημέρου, ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον δεν αποδέχθηκε αίτημα της Τουρκίας, η οποία ζητούσε να απορριφθούν οι κατηγορίες για την επίθεση που δέχτηκαν οι Κούρδοι και Γεζίντι διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους ζητούν αποζημίωση για τις βιαιοπραγίες έξω από το Καπιτώλιο, το 2017, από άνδρες της ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δικαστήριο καταδίκασε το επιχείρημα της Τουρκίας ότι προστατεύεται βάσει του νόμου περί ξένης κυριαρχίας, σε δύο ξεχωριστές καταγγελίες, που κατατέθηκαν εκ μέρους δώδεκα εναγόντων.

Αυτή η απόφαση δημιουργεί ένα δεδικασμένο, σύμφωνα με το οποίο μπορούν να ζητηθούν ευθύνες και από την Άγκυρα για την επίθεση.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι διαδηλωτές αποτελούσαν μια άμεση απειλή για την ασφάλεια του Ερντογάν, αλλά βίντεο που διαμοιράστηκαν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, δείχνουν ότι οι τουρκικές αρχές και οι υποστηρικτές του Ερντογάν, τρέχουν και επιτίθενται εν ψυχρώ στους διαμαρτυρόμενους, περικυκλώνοντας γυναίκες και ηλικιωμένους, τους οποίους αδιακρίτως κλωτσούν, χτυπούν με μπουνιές και πετούν στο έδαφος.

Ο ομογενής δικηγόρος, σύμβουλος της BBS&G, δήλωσε ότι η απόφαση απέδειξε ότι “τα γεγονότα ήταν σαφή”.

“Η επιδεξιότητα και η αμυντική γραμμή της Τουρκίας, βγαλμένη από τη φαντασία, απέτυχαν υπό το δικαστικό μικροσκόπιο”, ανέφερε.

thetoc.gr

Πηγή: www.dimokratiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ