2020-02-12 20:49:39
Φωτογραφία για Φόβος για τον οδοντίατρο; Βοηθήστε το παιδί να το ξεπεράσει
Το παιδί σας φοβάται τον οδοντίατρο; Δοκιμάστε τα ακόλουθα τρικ για να το βοηθήσετε να χαλαρώσει και τελικά να ξεπεράσει τον φόβο του.

Τα τακτικά ραντεβού του παιδιού στον οδοντίατρο είναι απαραίτητη για προϋπόθεση για την διατήρηση των δοντιών σε καλή κατάσταση αλλά αποτελούν παράλληλα μια καλή ευκαιρία για να υιοθετήσει, με την σειρά του, συνήθειες στοματικής υγιεινής, που θα το κρατήσουν υγιές.

Από τα μάτια του παιδιού όμως το ραντεβού στον οδοντίατρο μπορεί να αποτελέσει τρομακτική εμπειρία, αφού πρέπει να καθίσει σε ένα ανοίκειο χώρο ενώ περιβάλλεται από άγνωστα μεταλλικά αντικείμενα που κάνουν έντονο θόρυβο.

Για να βοηθήσετε το παιδί να χαλαρώσει είναι σημαντικό να το καθοδηγείτε καθ’όλη την διαδικασία ενώ θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και τα ακόλουθα τρικ.

Ξεκινήστε από νωρίς

Όσο πιο νωρίς επισκεφθεί το μικρό σας τον οδοντίατρο τόσο καλύτερα, καθώς αυτό θα δώσει στο παιδί καλύτερη κατανόηση αναφορικά με το που βρίσκεται και γιατί. Με αυτόν τον τρόπο θα του δώσετε να καταλάβει ότι το οδοντιατρείο είναι το μέρος όπου θα φροντίζει τις ανάγκες του, είτε σε προληπτικές επισκέψεις είτε σε επείγουσες.


Αποφύγετε τις πολλές λεπτομέρειες

Καθώς προετοιμάζεστε για μια επίσκεψη, ειδικά την πρώτη του, προσπαθήστε να μην αναφέρετε πάρα πολλές λεπτομέρειες, μιας και αυτό μπορεί να το αγχώσει και να δημιουργήσει περισσότερες ερωτήσεις. Διατηρώντας θετική στάση και ήπιο τόνο συζητήστε για την επίσκεψη που θα κάνετε χωρίς όμως να το γεμίζετε με φρούδες ελπίδες. Αποφύγετε να του πείτε ότι όλα θα είναι τέλεια γιατί αν τελικά χρειαστεί κάποιου είδους θεραπεία, θα καταλήξει να χάσει την εμπιστοσύνη του και σε εσάς αλλά και στον οδοντίατρο.

Προσέξτε τα λόγια σας

Αφήστε το προσωπικό του οδοντιατρείου να μιλήσει στο παιδί, χρησιμοποιώντας το δικό του λεξιλόγιο για την διαδικασία, καθώς έτσι θα αποφύγετε να μιλήσετε για τυχόν πόνο ή ενέσεις. Δοκιμάστε να πείτε στο παιδί ότι η επίσκεψή σας γίνεται για να ελέγξετε το χαμόγελό του και να μετρήσουν τα δοντάκια του. Χρησιμοποιήστε θετικές φράσεις όπως «καθαρά, δυνατά και υγιή δόντια» για να κάνετε την επίσκεψη λίγο πιο διασκεδαστική και όχι τόσο τρομακτική.

Προετοιμαστείτε από πριν

Πριν το πρώτο σας ραντεβού, μπορείτε να προσποιηθείτε στο σπίτι, μαζί με το μικρό σας ότι βρίσκεστε ήδη στον οδοντίατρο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια οδοντόβουρτσα και ένα καθρεφτάκι για να του δείξετε τον τρόπο μπορεί ο γιατρός να ελέγξει τα δόντια του. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα εξοικειωθεί με την διαδικασία και θα νιώθει πιο άνετα στην πραγματική επίσκεψη.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ