2020-02-12 23:39:15
Φωτογραφία για «Βασιλική» λάμψη στην Αθήνα με το πριγκιπικό ζεύγος της Αυστρίας
Υψηλοί προσκεκλημένοι στην Ελληνική πρωτεύουσα το Σαββατοκύριακο, τίμησαν την εκδήλωση του Logos University των ΗΠΑ - Δείτε φωτογραφίες

Η ζωή της πριγκίπισσας Ιλεάνας της Ρουμανίας, η οποία δημιούργησε το πρώτο χριστιανικό ορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ήταν το θέμα της σπουδαίας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μέγαρο του Δουρούτειου Ιδρύματος, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων και το πριγκιπικό ζεύγος της Αυστρίας.

Οι Αυτές Υψηλότητες Sandor και Hert Margarete των Αψβούργων, Αρχιδούκες της Αυστρίας, Πρίγκιπες της Ουγγαρίας, Πρίγκιπες της Τοσκάνης, ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παραστούν σε ειδική εκδήλωση του Ινστιτούτου Ιστορίας του πανεπιστημίου Logos University των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μέλους του Ακαδημαϊκού Δικτύου των Ηνωμένων Εθνών.

Η ομιλία του Πρίγκιπα Sandor, με θέμα «Η πριγκίπισσα Ιλεάνα της Ρουμανίας, η Μοναχή – Ηγουμένη Αλεξάνδρα», αφορούσε τη ζωή της γιαγιάς του, πριγκίπισσας Ιλεάνας, η οποία εγκαθίδρυσε το πρώτο χριστιανικό ορθόδοξο γυναικείο μοναστήρι στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Στη μνήμη της πριγκίπισσας Ιλεάνας τελέστηκε την Κυριακή, πριν από την εκδήλωση, επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ασωμάτων, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη πατρός Ιγνατίου.

Στην εκδήλωση μίλησε και η πριγκίπισσα Herta Margarete, πρόεδρος του οργανισμού «Η Φλόγα της Ειρήνης», που εδρεύει στη Βιέννη, ενημερώνοντας το ελληνικό κοινό για τη σημαντική πολιτιστική και ανθρωπιστική δράση του. Ο τίτλος της ομιλίας της ήταν: «Η Φλόγα της Ειρήνης: ένας φορέας για την προσφορά στον άνθρωπο».

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιστορίας του πανεπιστημίου Logos University καθηγητής Δρ. Toni Breidel Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στις γενεαλογικές ιστορικές σχέσεις του Υψηλοτάτου ζεύγους με τις Αυλές της Ευρώπης.

Προς τιμήν του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου επίσημη δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου εκεί, μεταξύ άλλων, απονεμήθηκε από τους Υψηλοτάτους στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, το διεθνές βραβείο της Φλόγας της Ειρήνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο βραβείο έχει απονεμηθεί και στον πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό και στον Εμίρη Αλ Χαλίφα πρωθυπουργό του Βασιλείου του Μπαχρέιν, για τη συμβολή τους στην εξασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση μεταξύ άλλων η κα. Αμαλία Βαρδινογιάννη, η κα. Μιμή Ντενίση, ο διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο ηγούμενος της Ι.Μ. Ζωοδόχου πηγής Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, η επιχειρηματίας στον χώρο της ναυτιλίας κα. Αλεξία Μάντζαρη, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Βασίλειος Γαϊτάνης και Δρ. Μαριλένα Κωνσταντινίδη, ο δημοσιογράφος κ. Ιωάννης Μαραζιώτης, ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας στρατηγός Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Λενός, η πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα. Βούλα Κοζομπόλη, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ΚΑΤ, στρατηγός Ιωάννης Ηλιόπουλος, η πρόεδρος του οργανισμού απόδημου ελληνισμού στο Μόντρεαλ του Καναδά “His Majesty the Greek immigrant» κα. Μαίρη Ρυσσάκη, η βιομήχανος κα. Ρεγγίνα Τιτοπούλου-Βλαζάκη, ο Δρ. θεατρολογίας κ. Ιωάννης Βλαζάκης, η επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης με έδρα το Παρίσι κα. Ελένη Λυρώνη, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωστάκος» της Νέας Υόρκης κ. Νίκος Φλώρος, ο επίτιμος διοικητής αεροπορικής εκπαίδευσης πτέραρχος Θωμάς Χατζηαθανασίου, η επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού κα. Ευγενία Χραπανά.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ