2020-02-12 23:58:16
Φωτογραφία για Ο Κοντονής «δίνει» Παπαγγελόπουλο για τη σκευωρία Novartis
Ο πολιτικός προϊστάμενος του Παπαγγελόπουλου την διετία 2016-2018 υποστήριξε ότι οι καταθέσεις που έχουν δοθεί απο τέσσερις ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς είναι «σοβαρές»

«Επιβαρυντικά» χαρακτηρίζει ο κ. Σταύρος Κοντονής τα στοιχεία που έχουν προκύψει για την δράση του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τις παρεμβάσεις του σε μια σειρά κρίσιμων δικαστικών ερευνών.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πολιτικός προϊστάμενος του κ. Παπαγγελόπουλου την διετία 2016 – 2018 υποστήριξε ότι οι καταθέσεις που έχουν δοθεί απο τέσσερις ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς στην προανακριτική επιτροπή είναι «σοβαρές» για να προσθέσει ότι «εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ και ερωτηθείς σχετικά με τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών στη προανακριτική επιτροπή, υπογράμμισε «είναι σοβαρές καταθέσεις και από ότι έχουμε διαβάσει εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο ίδιος το έχει αρνηθεί. Έχει πει ότι όλα αυτά είναι αναληθή. Το λέω αυτό γιατί εδώ (σ.σ η εκπομπή) δεν είναι δικαστήριο».


Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε όμως και στο αίτημα του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

«Αυτό είναι πολύ σοβαρό» δήλωσε προσθέτοντας ότι «θα πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία». Υπονόησε έτσι ότι κάποια από τις δύο πλευρές δεν λέει την αλήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επιμένει ότι οι προαναφερόμενοι γνώριζαν για τις πρακτικές και την δράση του Παπαγγελόπουλου.

Η εκτίμηση για την κατάθεση των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε την άποψή του και για το πως θα γίνει η εξέταση των δύο «κουκουλοφόρων» μαρτύρων. Εκτίμησε ότι θα καταθέσουν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε ένα χώρο και η κατάθεσή τους θα ακούγεται, θα μεταδίδεται και θα υποβάλλονται ερωτήσεις.

Λοβέρδος: Οι εξελίξεις στην προανακριτική θα είναι συγκλονιστικές

Στη ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή θα είναι συγκλονιστικές και θα οδηγήσουν σε διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε έως και για αλλοίωση του πολιτεύματος, καθώς όπως εξήγησε ο επηρεασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι σοβαρότατο ζήτημα. «Μ' αυτά που έχουν ακουστεί θίγεται η λειτουργία του πολιτεύματος» κατέληξε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ