2020-02-13 01:15:28
Φωτογραφία για Sierra RS500 Cosworth
Ένα από τα μόλις τέσσερα πρωτότυπα του συμβολικού και σπάνιου Ford Sierra RS500

Cosworth κατευθύνεται προς πλειστηριασμό, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της χρυσής ιστορίας της Ford.

Το πλαίσιο υπ αριθμό # 003 κατάφερε να επιβιώσει μαζί με τα άλλα τρία σπάνια πρωτότυπα. Και τα τέσσερα αυτοκίνητα ήταν βαμμένα σε λευκή απόχρωση και είχαν διαδοχικούς αριθμούς πλαισίου. Το αυτοκίνητο που βλέπετε εδώ χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να ομολογκαριστούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις του turbo, του intercooler του κινητήρα πάνω από το Sierra RS Cosworth κάτι που φαίνεται ακόμη και στην επίσημη τεκμηρίωση της FISA.

Η Ford δημιούργησε συνολικά 5.545 Sierra RS Cosworth, 500 από τα οποία ήταν το RS500, προκειμένου να αναγνωρίσουν το Sierra στους αγώνες Touring Car Group Α. Το RS500 ήταν ένα αναβαθμισμένο μοντέλο εξέλιξης, ήταν συναρμολογημένο στο χέρι και διέθετε προηγμένο turbo κινητήρα 2.0 λίτρων Cosworth με 224 ίππους, αναβαθμισμένα φρένα και ενισχυμένο αμάξωμα.


Το Ford Sierra RS500 Cosworth δυστυχώς δεν είναι εφοδιασμένο με τον original κινητήρα, αλλά χρησιμοποιεί έναν από το πλαίσιο # 10 το οποίο έχει ειδικά ρυθμιστεί από την Eggenberger Motorsport. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από ένα εκτεταμένο αρχείο ιστορικού που περιλαμβάνει το πρόγραμμα εξυπηρέτησης, διάφορα τιμολόγια service, ένα αντίγραφο των εγγράφων FISA και ένα πακέτο βιβλίων. Οι hardcore οπαδοί της Ford στην Ευρώπη θα σας πουν ότι αυτό είναι το απόλυτο γρήγορο Ford της δεκαετίας του 1980 και σίγουρα δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε μαζί τους. Το ιερό τοτέμ του blue oval θα διατεθεί στις δημοπρασίες του Silverstone στο Race Retro Classic & Competition Car Sale στις 22 Φεβρουαρίου και εκτιμάται ότι θα φτάσει την τιμή των 83.000 ευρώ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SSC Tuatara
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SSC Tuatara
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ