2020-02-13 08:11:46
Φωτογραφία για Το «γαμήλιο δώρο του ΓΕΣ»! Ιστορία κλαυσίγελως για ένα ζευγάρι Υπαξιωματικών!
 Όλοι γνωρίζουμε τους στρατιωτικού γάμους, την μάζωξη των συμμαθητών καθώς και κάποιου είδους «ακρότητες» που έχουν γίνει κατά καιρούς και που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια του «ανάρμοστου». Λόγω όμως του εθίμου όλοι κάνουν τα «στραβά μάτια» (και έτσι πρέπει) καθώς από τον Αξιωματικό περιμένουμε έναρξη ενός νέου κυττάρου της κοινωνίας, αυτό της Οικογένειας και δεν τον κακοκαρδίζουμε με έλεγχο στο τι θα κάνει στον γάμο του και ας πίνει από το γοβάκι της συζύγου ή να φωνάζει στο καμπαναριό διάφορα «περίεργα».

Απουσία ξίφους λοιπόν, οι Υπαξιωματικοί αρκούνται να φτιάξουν ένα τρίλεπτο – συνήθως – «βιντεάκι» σχετικά με την ζωή τους στον Στρατό, με τους φίλους τους, τους γονείς τους, με το μέρος των καλοκαιρινών διακοπών τους ……κλπ….κλπ…..

Για την ακόλουθη ιστορία δεν έχουμε καταλήξει ακόμα αν είναι για γέλια ή για κλάματα….μάλλον πρόκειται για έναν «κλαυσίγελο» με πρωταγωνιστή το ΓΕΣ/ΔΚΒ.


Νεαρό ζευγάρι, του Στρατού, αποφασίζει να φτιάξει μια ταινία δευτερολέπτων έτσι ώστε, αφενός να παίξει την νύχτα του γάμου «στο τραπέζι» και αφετέρου να τεθεί μαζί με το CD του γάμου σαν ενθύμιο για αυτούς και τα παιδιά τους.

Επειδή η ταινία έπρεπε να είναι σοβαρή «έκλεισαν» ειδικό φωτογράφο για να σκηνοθετήσει αυτά τα τρία λεπτά.

Η κοπέλα υπηρετούσε στο ΥΠΕΘΑ και μεριμνά έτσι ώστε να ληφθούν άδειες τόσο για τον φωτογράφο όσο και τον σύζυγό της και μάλιστα για ημέρα Κυριακή με σκοπό να μην ενοχληθεί η καθημερινή υπηρεσία. Όπως προέκυψε, όλα έγιναν όπως πρόσταζε η ασφάλεια του ΥΠΕΘΑ.

Έρχεται η επίμαχη Κυριακή και ξεκινάνε οι λήψεις και τα πλάνα, τα οποία τα παρακολουθεί στέλεχος του ΥΠΕΘΑ και της ΓΕΣ/ΟΑΣ και είναι Μάιος 2017!!

Περίπου ένα χρόνο μετά το ΓΕΣ/Α2 «πιάνει» στο διαδίκτυο ανεβασμένο το «βιντεάκι» στο οποίο εντός του τριλέπτου και μόνο για 5 δευτερόλεπτα, εμφανίζονται οι προσεχώς νεόνυμφοι σε κάποιες σκάλες (μεταξύ ορόφων ΓΕΣ και ΥΠΕΘΑ) να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους στους στίχους ενός τραγουδιού που έπαιζε ως «background» και κουνώντας τα χέρια τους στον ρυθμό του..…..το ύφος τους άψογο, η στολή αψεγάδιαστη με τσακίσεις κλπ….κλπ. Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι ο νυν – ικανότατος καθόλα – Δντης νεοπροαχθείς Ταξίαρχος ΓΕΣ/Α2 έκανε προσπάθειες απαλοιφής του γεγονότος που, όμως, δεν εισακούσθηκαν, καθώς το θέμα είχε «ψαρευθεί» πιο πριν από την δική του ανάληψη καθηκόντων, ενώ είναι βέβαιο ότι σήμερα με την γνωστή του οξυδέρκεια και προσόντα (στρατιωτικά αλλά και ακαδημαϊκά) το θέμα θα είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει. Αυτό, για να μην νομίσουν κάποιοι ότι δεν ξέρουμε τι γίνεται και ότι δεν έχουμε καλές κουβέντες για εκεί που πρέπει.

Ξεκινάει, λοιπόν, Διοικητική Εξέταση η οποία διαρκεί 2,5 χρόνια, επί της οποίας βγαίνουν τρία Πορίσματα από Ανώτερους Αξιωματικούς!!!

Και τα τρία Πορίσματα ΔΕΝ διαπιστώνουν κάτι μεμπτό και προτείνουν η υπόθεση να τεθεί στο Αρχείο, ενώ ορισμένοι λένε ότι είναι αρκετός ο δηλητηριασμός του γάμου των παιδιών επί 2,5 χρόνια!!

Όμως όχι….το ΓΕΣ/ΔΚΒ έχει άλλη άποψη και δεν έχει τελειώσει και αδιαφορεί για τα πορίσματα. Απαλλάσει την Αρχιλοχία από τον πειθαρχικό έλεγχο, και εγκαλεί τον Ανθυπασπιστή για λόγους που ακόμα ουδείς έχει κατανοήσει. Το αποδεικτικό υλικό είναι καταπέλτης και πλήρως στοιχειοθετημένο προς την αθώωση και των δύο «εμπλεκομένων», αλλά το ΓΕΣ/ΔΚΒ αδιαφορεί λες και θέλει κάπου να αποδείξει κάτι.

Ο τραγέλαφος του ΓΕΣ συνεχίζεται καθώς ψάχνει να «λάβει» τις άδειες που έδωσε το ΥΠΕΘΑ στο ζεύγος από αυτούς τους ίδιους, αντί να κάνει έγγραφο στο ΥΠΕΘΑ το οποίο είχε εκδόσει αυτές, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι το ΥΠΕΘΑ δεν δίνει τέτοιο λογαριασμό στα Επιτελεία του.

Εν πάσει περιπτώσει, αν το ΓΕΣ/ΔΚΒ ήθελε να τιμωρήσει το νεαρό ζεύγος,

γιατί δεν το έκανε επί διόμισυ χρόνια και απασχόλησε «κόσμο και κοσμάκη»;

Γιατί απασχόλησε με λήψη μαρτυρίας ενώπιον Γραμματέων υψηλά ιστάμενο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, μέχρι και τις Βρυξέλλες, με αλληλογραφία για «κατά παραγγελία κατάθεση» ανώτερου στελέχους για υποτιθέμενη περάτωση μιας δίκαιης Εξέτασης, την οποία τελικά την έγραψε επιδεικτικά στις παλαιότερες διαθέσιμες αρβύλες;;

Πως είναι δυνατόν να εγκαλείται ο ένας και ο άλλος να την «γλιτώσει» καθώς και οι δύο τελούν κάτω από τα ίδια πραγματικά περιστατικά για τα οποία με το προσήκον διοικητικό εργαλείο της Πολιτείας ΔΕΝ διαπιστώθηκε αδίκημα πειθαρχίας και παράβαση διαταγής;;

Τι μήνυμα και προς τα πού θέλει να περάσει ο Υποστράτηγος ΓΕΣ/ΔΚΒ και ο Ταξίαρχος ΓΕΣ/Β1;

Δεν μας έφτανε ο ΓΕΝ/ΔΚΒ, τώρα θα έχουμε «μιμητές» και στον Ε.Σ.;

Τι μήνυμα ορθότητας περνάει αυτό στον Ελληνικό Στρατό καθώς το μόνο που έχει μείνει είναι η δικαιοσύνη, ενώ διαπιστώνεται ότι ο Κλαδάρχης Προσωπικού κινείται διαφορετικά από τον όρκο του για τήρηση των Νόμων και των Ψηφισμάτων του Κράτους;; Τι ρόλο παίζει σε αυτό ο Δντής ΓΕΣ/Β1;;

Η υπόθεση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και την παρακολουθούμε για την εξέλιξη και ενημέρωσή σας.

ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ