2020-02-13 10:40:03
Φωτογραφία για Στο στρατόπεδο «Πλέσσα» μετακομίζει η ΔΕΗ
Μετά από 65 χρόνια η ΔΕΗ φεύγει από τη Χαλκοκονδύλη και φτιάχνει βιοκλιματικό κτίριο γραφείων στο πρώην στρατόπεδο της Μεσογείων

Βρήκε «ενοικιαστή» το πρώην στρατόπεδο «ΑΝΧΗ (ΠΖ) ΠΛΕΣΣΑ ΜΙΧΑΗΛ» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων 211, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, που όπως έγραψε το ΝΜ τέθηκε προς εκμίσθωση μέσω δημόσιου διαγωνισμού.

Η ΔΕΗ πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό και απέκτησε για 50 χρόνια (με δικαίωμα παράτασης για μια δεκαετία), τις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου επί της Λεωφόρου Μεσογείων, φεύγοντας μετά από 61 χρόνια από την Χαλκοκονδύλη. Το συνολικό εμβαδό του οικοπέδου είναι 18.643 τ.μ. και εντός αυτού βρίσκονται 22 κτίρια τα οποία έχουν συνολικό εμβαδό 7.582 τ.μ., ενώ παρέχεται στο μισθωτή η δυνατότητα κατεδάφισης των υπαρχόντων κτηρίων και ανέγερσης νέου συγκροτήματος.

Ο χώρος θα αξιοποιηθεί για την ανέγερση υπερσύγχρονου βιοκλιματικού κτηρίου γραφείων που θα στεγάσουν τις κεντρικές και τις περισσότερες από τις εν Αθήναις υπηρεσίες της ΔΕΗ. Στο ισόγειο του κτηρίου θα λειτουργήσει πρότυπο κατάστημα εξυπηρέτησης της επιχείρησης.


Η μεταφορά των υλικών του Στρατού και η κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι το τέλος του 2020 και στη συνέχεια για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 2-3 χρόνια.

Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησαν στην εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου μέσω ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, που διεξήχθη χθες.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού, ο μισθωτής έχει τη δυνατότητα ακόμα και να κατεδαφίσει τα κτήρια που βρίσκονται στους χώρους του πρώην στρατοπέδου και στη θέση τους να κατασκευάσει νέο συγκρότημα.

Παράλληλα, όμως, ο τελικός πλειοδότης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της μετεγκατάστασης και λειτουργίας των Στρατιωτικών Μονάδων και λοιπών Υπηρεσιών που εδρεύουν σήμερα στο στρατόπεδο.

Η τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού είχε οριστεί στα 1,6 εκατ. ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Fiat Strada
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Fiat Strada
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ