2020-02-13 11:46:58
Φωτογραφία για Ισπανικό δικαστήριο: Το διάλειμμα για τσιγάρο και καφέ αφαιρείται από τον μισθό
Δικαίωση από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας βρήκε μια εταιρία στην χώρα, η οποία σταμάτησε να πληρώνει τους υπαλλήλους της για τα διαλείμματα για κάπνισμα.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία ενέργειας Galp υποστήριξε ότι εφάρμοσε το ισπανικό δίκαιο όταν άρχισε, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, να αφαιρεί από τις ημέρες εργασίας τον χρόνο που περνούσαν οι εργαζόμενοι για τσιγάρο, για ένα γρήγορο διάλειμμα για καφέ ή για πρωινό. Η συνδικαλιστική οργάνωση που έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια, σχεδιάζει να υποβάλλει έφεση.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αλλαγές στην ισπανική νομοθεσία, οι εταιρείες πρέπει να καταγράφουν την είσοδο και την έξοδο των εργαζομένων από τον χώρο εργασίας. Αυτό υποτίθεται ότι θα βοηθούσε στην αποτροπή της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και στην αύξηση της ευελιξίας στις συμφωνημένες ώρες εργασίας.

Επιπλέον, αυτό το μέτρο θεωρητικά θα βοηθούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των απλήρωτων υπερωριών, αφού μόνο το 2019 σχεδόν 3 εκατομμύρια ώρες εργασίας πέραν του ωραρίου δεν πληρώθηκαν.


Όμως αυτή η αλλαγή είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους περίπου 10 εκατομμύρια καπνιστές της χώρας, αφού οι εταιρείες- καταγράφοντας πότε μπαίνουν και βγαίνουν από τον χώρο εργασίας- μπορούν να υπολογίσουν πόση ώρα περνούν οι υπάλληλοι στο πόστο τους.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας έκρινε την υπόθεση βασιζόμενο σε προηγούμενη απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα για πληρωμένο διάλειμμα για κάπνισμα, καφέ ή πρωινό.
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ