2020-02-13 22:57:55
Φωτογραφία για Βρετανία: Κάλεσαν Ιταλό 101 ετών να παρουσιάσει τους... γονείς του
Σύγχυση σε πολλούς Ευρωπαίους έχει προκαλέσει το σκηνικό που θα επικρατήσει στη μετά - Brexit εποχή. Στην περίπτωση, όμως, του 101 ετών Τζιοβάνι Παλμιέρο η λογική μοιάζει να...

εκτροχιάστηκε.

Ο υπερήλικας από την Ιταλία, ο οποίος διαμένει στο Λονδίνο τα τελευταία 54 χρόνια, από το 1966, ήρθε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη. Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών του ζήτησε να επιβεβαιωθεί από τους... γονείς του η ταυτότητά του εάν επιθυμεί να παραμείνει στη χώρα στη μετά - Brexit περίοδο.

Ο 101 ετών Τζιοβάνι είχε υποβάλει αίτηση παραμονής στη χώρα.

Οι βρετανικές υπηρεσίες δεν... τρελάθηκαν όμως

Πρόκειται για μια απίστευτη παρεξήγηση που οφείλεται σε πρόβλημα του συστήματος εξαιτίας του οποίου ο Τζιοβάνι εμφανιζόταν να είναι... παιδί ενός έτους!

Εξαιτίας του λάθους, σύμβουλος προγράμματος για τους Ευρωπαίους - που επιθυμούν να εγκατασταθούν στη Βρετανία - είπε στον Τζιοβάνι πως είναι απαραίτητη η παρουσία και των δύο γονέων του.


Όλα ξεκίνησαν όταν η σύμβουλος σκάναρε το βιογραφικό του άνδρα στην ανάλογη εφαρμογή για τους Ευρωπαίους και παρερμηνεύτηκε στη συνέχεια από το σύστημα η ημερομηνία γέννησής του. Αντί για 1919 περάστηκε η χρονολογία 2019!

Από την εφαρμογή διοχετεύτηκαν τα στοιχεία του βιογραφικού στο υπουργείο Εσωτερικών και τότε ξεκίνησε το αλαλούμ.

Χάρη σε ακτιβιστή, όμως, που βοηθά τους Ιταλούς πολίτες σε θέματα διατήρησης δικαιωμάτων μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, λύθηκε με ένα τηλέφωνο η παρεξήγηση.

Ο Ντιμίτρι Σκαρλάτο εξήγησε στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών τι ακριβώς συνέβη και σε μισή ώρα λύθηκε το πρόβλημα, ενώ καταχωρήθηκαν εκ νέου τα στοιχεία του Τζιοβάνι στην εφαρμογή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ