2020-02-13 23:00:24
Φωτογραφία για Ανθελληνικό παραλήρημα δημάρχου της Θράκης σε εκδήλωση στην Τουρκία (pics+vid)
Μπορεί οι μουσουλμάνοι της Θράκης να είναι Έλληνες πολίτες, ωστόσο ορισμένοι φαίνεται πως αισθάνονται διαφορετικά και δεν διστάζουν και να προκαλέσουν.

Οι Έλληνες αιρετοί, που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και με ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της Τουρκίας, παρευρέθηκαν στην προκλητική εκδήλωση και μάλιστα ένας εξ αυτών απευθύνθηκε από το βήμα στους παρευρισκόμενους.

Ο λόγος για τους μειονοτικούς δημάρχους Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ και Ιάσμου Οντέρ Μουμίν που βρέθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Προύσα της Τουρκίας.

Το πρόβλημα όμως, δεν είναι ότι έδωσαν παρών σε μία τέτοια εκδήλωση, αλλά το ντεκόρ αυτής. Στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση πέρα από τις τουρκικές σημαίες και την φιγούρα του Κεμάλ Ατατούρκ έβλεπες σημαίες της Τουρκίας αλλά και της λεγόμενης… «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».


O Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν μίλησε κατά παράβαση κάθε Συνθήκης και νομιμότητας για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, δήλωσε πιστός στον «τουρκισμό» του, ομολόγησε ότι εκλέχθηκε με τη βοήθεια του αλυτρωτικού Συλλόγου και αποκάλυψε ότι «καινούρια αποστολή του Δήμου Ιάσμου θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα».

Αποκάλεσε «Υπουργούς ΜΟΥ» τους Τούρκους Υπουργούς κ.κ. Cavit Caglar και Hakan Cavusoglu ενώ κατηγόρησε επιπλέον την παράταξη του Ισμέτ Καδή στο δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου ότι «συνεργάζεται με τους Έλληνες» (σ.σ. παράταξη Αμούτζα) και γι’ αυτό όπως είπε «πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς».

Η ομιλία του προκάλεσε προβληματισμό σε πολιτικούς της μειονότητας καθώς, όπως λένε, ο Οντέρ Μουμίν που δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να γίνει βουλευτής στο μέλλον επιδιώκει να καταστεί ο νέος Αχμέτ Σαδίκ.

Δεν γνωρίζουμε αν για αυτό το εθνικιστικό ντελίριο θα πρέπει να παρέμβουν πλέον οι αρμόδιοι φορείς, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, αλλά και οι Εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να διερευνήσουν αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημάρχου Ιάσμου.

Εκτός του Οντέρ Μουμίν, στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν ο οποίος όμως μίλησε γενικά χωρίς να επιδοθεί σε εθνικιστικού τύπου ακρότητες.

Η παρουσία των μειονοτικών δημάρχων στην Προύσα, σε μία εποχή που οι προκλήσεις της Άγκυρας χτυπούν «κόκκινο», δεν περνάει απαρατήρητη, όπως οι ίδιοι προφανώς θα επιθυμούσαν.
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ