2020-02-14 00:04:53
Φωτογραφία για Κοροναϊός: Εκατοντάδες άνθρωποι νεκροί σε ένα 24ωρο – Πάνω από 60.000 τα κρούσματα
Ρούλα Τσουλέα - IATROPEDIA

Σχεδόν τριπλασιάστηκε ο αριθμός των θυμάτων του νέου κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο. 242 άνθρωποι πέθαναν μόνο στο Hubei. Αυξήθηκαν επίσης κατακόρυφα τα νέα κρούσματα.

Ο νέος κοροναϊός κόστισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο στο επίκεντρο της επιδημίας. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του έφτασε τους 1.368.

Όπως ανακοίνωσε η υγειονομική Αρχή της επαχίας Hubei, μόνο σε αυτήν 242 άνθρωποι υπέκυψαν την Τετάρτη στην βαριά πνευμονία που προκαλεί ο κοροναϊός Covid-19. Μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη, είχαν καταλήξει σε ολόκληρη την Κίνα 97 άνθρωποι.

Ο αριθμός των θυμάτων του ιού στη συγκεκριμένη επαρχία της ηπειρωτικής Κίνας, ανέρχεται πλέον σε 1.310. Τουλάχιστον άλλοι 56 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους στις υπόλοιπες επαρχίες της ηπειρωτικής Κίνας. Δύο ακόμα ασθενείς έχουν καταλήξει στις Φιλιππίνες και στο Χονγκ Κονγκ.


Οι Αρχές του Hubei ανακοίνωσαν επίσης ακόμα 14.840 νέα κρούσματα του ιού στα εδάφη τους, αυξάνοντας σε 48.206 τα κρούσματα στη συγκεκριμένη επαρχία. Όπως εξήγησαν, ο αριθμός 14.840 συμπεριλαμβάνει τόσο τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, όσο και τα κλινικά διαγνωσμένα. Τα κλινικά διαγνωσμένα είναι όσα διαγιγνώσκονται με βάση τη συμπτωματολογία τους.

Η προσθήκη των κλινικά διαγνωσμένων κρουσμάτων στον ημερήσιο απολογισμό έγινε για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών στην έγκαιρη θεραπεία, είπαν οι Αρχές.

Για όποιον λόγο κι αν έγινε, η προσθήκη αυτή αυξάνει σε 60.328 τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο. Και αυτό, διότι πάνω από 500 άνθρωποι έχουν νοσήσει σε άλλες χώρες του κόσμου και στις ημιαυτόνομες περιοχές της Κίνας.

Οι Αρχές του Hubei είπαν επίσης ότι 33.693 ασθενείς που νόσησε ο κοροναϊός νοσηλεύονται ακόμα στα νοσοκομεία. Οι 1.437 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μόλις 3.441 κάτοικοι του Hubei έχουν αναρρώσει και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα τον συνολικό ημερήσιο απολογισμό για ολόκληρη την Κίνα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ